July 19, 2020

18.07.2020: США поставлять Україні 16 патрульних катерів Mark VI

США поставлять Україні 16 патрульних катерів Mark VI
США поставлять Україні 16 патрульних катерів Mark VI
  • США поставлять Україні 16 патрульних катерів Mark VI.
  • Іран передав Франції "чорні ящики" збитого ним авіалайнера МАУ.

В Україні

  • Глава Окружного адміністративного суду Києва Вовк заявив, що аудіозаписи його розмов з іншими суддями та замовниками незаконних рішень є підробкою. Він стверджує, що у відставку йти не планує, наразі перебуває у відпустці, а підозру детективами НАБУ йому пред’явлено не було.
    Глава Верховного суду Данішевська поскаржилася на масове звільнення суддів через їхню незахищеність державою й надмірне навантаження. Вона заявила, що плани Саакашвілі щодо кардинальної реформи судової системи є звичайним піаром, а судова система, побудована ним у Грузії, уже винесла йому вирок. За її словами, іноземні судді працюватимуть на державу, під захистом якої вони перебувають.

Київ

  • Мер Кличко всіляко намагається продемонструвати виборцям свою безальтернативність на майбутніх виборах. Різко прискорилися роботи по реконструкції дорожньої розв’язки біля ст. метро "Шулявська"

Пандемія коронавірусу

  • Доба, що минула за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, стала рекордною за кількістю заражень коронавірусною інфекцією – зафіксовано майже 260 тис. випадків. Збільшилася і смертність – до 7,8 тис. осіб. Усього з моменту оголошення пандемії, згідно з офіційною статистикою, померли 604 тис. людей.
    В Україні в суботу, за інформацією МОЗ, заразилися 731 особа., померли – 8. Кабмін вніс до Верховної Ради 2 законопроєкти про посилення адміністративної відповідальності керівників підприємств, у яких порушується санітарне законодавство.
    Компанія SkyUP через подовження карантину скасувала низку рейсів, зокрема, – до країн ЄС.
    Компанія Google оголосила, що буде видаляти рекламу, яка містить "теорії змови" щодо походження й поширення коронавірусу, лікарських препаратів, які нібито виліковують від інфекції, а також заклики проти вакцинації.

Війна

  • На Донбасі тривають бої місцевого значення на приморській ділянці фронту – у Водяному, Талаківці, Гнутовому, на південь від Докучаєвська – у Старогнатівці й Богданівці, в околицях Авдіївки – у Новоселівці Другій, на березі Світлодарського водосховища – у Луганському. У районі траси Р-66 на півночі Луганської обл. – у Причепилівці та Новотошківському – окупанти застосували ствольну артилерію й важкі міномети, бойові зіткнення сталися в районі Золотого. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, під час бойових дій поранено українського військовослужбовця.
  • Заст. голови Верховної Ради Кондратюк заявила, що вибори на окупованій території Донбасу не проводитимуться до повного виведення звідти російських військ і узяття під контроль кордону з РФ українськими військами.

Україна та світ

  • Французьке бюро розслідувань та аналізу безпеки цивільної авіації підтвердило отримання від Ірану бортових самописців авіалайнера МАУ, який було збито 8 січня ракетою ППО в небі над Тегераном. У розшифровці даних візьмуть участь українські експерти.
  • Адміністрація США схвалила продаж Україні 16 патрульних катерів класу Mark VI й супутнього обладнання. 6 катерів буде поставлено в рамках військової допомоги, решту Україна придбає коштом оборонного бюджету.

Тренди

  • Керівник слідчої групи Держбюро розслідувань Корецький заявив, що керівництво відомства неодноразово намагалося примусити слідчих до арешту майна телеканалу "Прямий", який фактично контролює колишній президент Порошенко, За словами Корецького, провадження щодо Порошенка відкрито за заявами колишнього заст. глави Адміністрації президента Портнова.

No comments:

Post a Comment