July 17, 2020

16.07.2020: Головою НБУ призначено голову правління Укргазбанку Шевченка

Головою НБУ призначено голову правління Укргазбанку Шевченка
Головою НБУ призначено голову правління Укргазбанку Шевченка
  • Головою НБУ призначено голову правління Укргазбанку Шевченка.
  • Партія Зеленського висуне депутата Верещук кандидатом у мери Києва.

В Україні

  • Депутати Верховної Ради внесли зміни до Виборчого кодексу, які посилили партійний контроль над депутатами й формуванням виборчих списків на виборах до територіальних громад із кількістю мешканців понад 10 тис. Знижено передвиборчу заставу для кандидатів у мерів і депутатських груп.
    Фракція "Слуга народу" і президент Зеленський визначилися з кандидатом у мери столиці. Їм стала депутат Верещук, колишня мер невеликого населеного пункту Рава Руська. Верещук негайно викликала на дебати чинного мера Кличка.
    Депутати призначили новим головою правління НБУ главу державного Укргазбанку Шевченко за пропозицією президента Зеленського. МВФ побажав новому керівнику регулятора високого рівня професіоналізму.
    Головою Антимонопольного комітету призначено першого заступника керівника відомства Піщанську, сестра якої управляє нерухомістю президента Зеленського в Італії.
    За поданням прем’єр-міністра Шмигаля, віцепрем’єр-міністром із питань стратегічних галузей промисловості призначено колишнього главу Національного космічного агентства Уруського.
    Профільний комітет проголосував за недовіру керівництву Укрзалізниці.
    До порядку денному парламенту 17 липня всі-таки внесено законопроєкт депутата Бужанського про використання російської мови в навчальному процесі.
  • Глава Держгеокадастру Лещенко пообіцяв оприлюднити перші результати інвентаризації земель уже в серпні.
  • Виконавчий директор Нафтогазу Вітренко оголосив про звільнення з компанії. Його поступово усували від обов’язків і посад, починаючи з кінця 2019 р.
  • Суд подовжив арешт двох фігурантів розслідування вбивства журналіста Шеремета – військовослужбовця Антоненка й лікаря Кузьменко, ще одній підозрюваній – медсестрі Дугарь – запобіжний захід пом’якшено.
  • Опитування НБУ керівників підприємств підтвердило, що бізнес погіршив очікування відновлення економіки впродовж наступних 12 місяців. Більшість підприємців очікують скорочення виробництва товарів та послуг у країні через падіння споживчого попиту. Швидкими темпами зростає кількість компаній, що планують скорочення персоналу.
    За результатами опитування компанії Info Sapiens, індекс споживчих настроїв жителів України знову знизився після невеликого підйому в травні. Населення очікує девальвації гривні й погіршення матеріального становища.
  • Призначення нового голови НБУ Шевченка обвалило котирування гривні на міжбанківському ринку. Банкіри вважають, що висуванець Зеленського проводитиме політику девальвації національної валюти. Саме тому на торгах виник ажіотаж – нерезиденти скуповували валюту через "дочки" іноземних банків, і поступово позбавляються ОВДП: 27,27 ₴/$ (+0,15 грн), 31,12 ₴/€ (+0,09 грн), 3,84 ₴/10 руб (+0,01 грн).

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в четвер позитивні результати тесту на коронавірус отримали 809 осіб, померли – 11. У світі заразилися понад 248 тис. осіб, смертність залишається на колишньому рівні – 5,3 тис. ЄС оновив список країн, громадянам яких дозволено в’їзд до Шенгенської зони. Україна в ньому знову відсутня, наступний перегляд списку – за 2 тижні. За твердженням міністра охорони здоров’я Степанова, ЄС відкриє кордони для українських громадян за умови рівня щоденного зараження, що не перевищуватиме 460–480 осіб.
    Болгарія й Румунія подовжили на своїй території режим надзвичайної ситуації, проте Болгарія відкрила курорти для туристів без проходження самоізоляції й тестування.

Війна

  • На Донбасі тривають бої місцевого значення зі застосуванням мінометів та артилерії на ділянці фронту на узбережжі Азовського моря – у Водяному і Гнутовому, а також на півночі Луганської обл. – у Новозванівці, Причепилівці й Орєховому. Перестрілки та вогневі контакти сталися в Старогнатівці – на схід від Волновахи, в околицях Донецька – у Мар’їнці та Опитному, а також у промзоні Авдіївки. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, під час бойових дій дістали поранень та бойових травм 4 українських військовослужбовців.

Україна та світ

  • ЄС закликав Росію визнати відповідальність за знищення в липні 2014 р авіалайнера MH17 у небі над Донбасом і сприяти розслідуванню.

No comments:

Post a Comment