July 16, 2020

15.07.2020: Рівень довіри до Зеленського швидко падає

Рівень довіри до Зеленського швидко падає
Рівень довіри до Зеленського швидко падає
  • Рівень довіри до Зеленського швидко падає.
  • До Верховної Ради внесено кандидатуру на посаду голови правління НБУ.
  • Вартість готелю "Дніпро" в центрі Києва під час аукціону зросла в 14 разів.

В Україні

  • Президент Зеленський запропонував Верховній Раді призначити главою НБУ керівника державного Укргазбанку Шевченка.
  • Верховна Рада призначила дату проведення місцевих виборів на 25 жовтня. На окупованій території Донбасу вибори не проводитимуться. Цього ж дня президентська фракція відкликала проєкт постанови про кардинальну зміну адміністративного поділу країни зі скороченням кількості районів у 4 рази.
  • На аукціоні продано готель "Дніпро", що розташований у самому центрі Києва на Європейській пл., що належить Держуправлінню справами при президентові. За початкової ціни 80,9 млн грн кінцева ціна склала 1,11 млрд грн.
  • Генпрокурор Венедиктова оголосила, що її відомство має виплатити люструвати чиновникам майже 50 млн грн після їхнього відновлення на роботі за рішенням. Європейського суду з прав людини.
  • За пів року імпорт товарів перевищив експорт на $1,3 млрд і склав $24,3 млрд.
  • Курси іноземних валют щодо гривні продовжують плавно зростати на малооб’ємному ринку, хоча довідковий курс знизився на 2 коп. проти вівторка: 27,11 ₴/$ (-0,02 грн), 31,03 ₴/€ (+0,15 грн), 3,83 ₴/10 руб (+0,01 грн). НБУ в торгах участі не брав.

Пандемія коронавірусу

  • У світі в середу знову зафіксовано різке зростання кількості інфікованих коронавірусною інфекцією – 234 тис. осіб, 5,7 тис. хворих – померли. В Україні ситуація поки відносно стабільна – 848 нових випадків, померли 18 осіб. Смертність від коронавірусу та його ускладнень у рази менше, ніж від інших важких та хронічних захворювань. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що уряд готує постанову про подовження карантину ще на місяць.
    МОЗ Болгарії дозволив в’їзд до країни туристів з України без проходження 2-тижневого карантину.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли з мінометів позиції українських військ у Талаківці на схід від Маріуполя, а також на трасі Р-66 на півночі Луганської обл. – у Новотошківському й Ореховому. У Новолуганському, на березі Світлодарського водосховища, вони атакували за підтримки бойових машин піхоти. Перестрілки сталися на приморській ділянці фронту, в Авдіївці, а також у районі траси Р-66. У Бахмутському районі окупаційні війська розкидали протипіхотні міни за допомогою гранатометів. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія завершила добу без втрат.

Тренди

  • За даними спільного опитування, яке було проведено Центром Разумкова та фондом "Демократичні ініціативи", рівень довіри до президента Зеленського швидко знижується – йому довіряють 44 % респондентів, а рівень недовіри зріс до 49 %. У разі проведення позачергових президентських виборів він поки ще залишається лідером із 37 % підтримки, далі йдуть глава "Опозиційного блоку – За життя" Бойко (17 %) та лідер "Європейської солідарності" Порошенко (15 %).
  • Пресслужба Мінфіну попередила власників земельних паїв, що вони мають оформити право власності на них до 1 січня 2025 р.

No comments:

Post a Comment