July 13, 2020

12.07.2020: Росія наполягає на прямих переговорах України з "республіками" ОРДЛО

Росія наполягає на прямих переговорах України з "республіками" ОРДЛО
Росія наполягає на прямих переговорах України з "республіками" ОРДЛО
  • Росія наполягає на прямих переговорах України з "республіками" ОРДЛО.
  • Іран оголосив причину знищення авіалайнера МАУ.

В Україні

  • Акція шахтарів державних шахт під будівлею Кабміну завершилася після того, як уряд ухвалив рішення щодо відновлення з постачання з цих шахт вугілля для ТЕС Центренерго. Менеджмент компанії до останнього часу контролював олігарх Коломойським, який постачав на для них вугілля з РФ.
  • На позачерговому засіданні Верховної Ради в понеділок будуть розглянуті законопроєкти про ринок електроенергії, про внесення змін до бюджету поточного року, а також постанову про призначення місцевих виборів у жовтні.

Пандемія коронавірусу

  • Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила про новий рекорд інфікування – упродовж доби зареєстровано понад 230 тис. нових випадків. Кількість померлих із діагнозом "коронавірусна інфекція" вже кілька тижнів коливається на рівні 5 тис. осіб на добу. Загальна кількість інфікованих перевищила 12,5 млн. В Україні в неділю заразилися 612 осіб, померли – 15.
    Православні церкви відмовилися від проведення хресної ходи на честь річниці хрещення Русі через загрозу інфікування вірян.
    Франція запроваджує в аеропортах експрес-тестування всіх пасажирів, що прибувають із "червоної" зони й не мають на руках ПЛР-тесту.

Війна

  • Ні на день не припиняються бої в районі траси Р-66 на півночі Луганської області. Окупанти знову обстріляли з важкої артилерії Новотошківське, бойові зіткнення зі застосуванням мінометів, стрілецької зброї та гранатометів сталися в Орєховому, Кримському, Золотому. Поновилися бої в районі Авдіївки, де українські війська було обстріляно зі ствольної артилерії й мінометів. Кілька снарядів та мін потрапили в житлові будинки, на щастя, обійшлося без жертв серед мирного населення. З мінометів обстріляно позиції українських військ на Світлодарському водосховищі – у Новолуганському. Перестрілки сталися у Водяному на схід від Маріуполя, в околицях Донецька й Авдіївки. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, під час бойових дій 5 бійців дістали поранень, ще одного – травмовано.

Україна та світ

  • Прессекретар російського президента Пєсков заявив, що РФ готова змиритися з тим, що Україна залишить мінські переговори, хоча, за його словами, це не сподобається Німеччині і Франції. Він ще раз підкреслив, що Росія наполягає на прямих переговорах української влади з донбаськими "республіками". Пєсков заявив, що створити базу для нових переговорів буде надзвичайно складно.
  • У другому турі президентських виборів у Польщі чинний президент Дуда переміг кандидата від опозиції Тшасковского з мінімальним відривом.
  • Іранська влада оголосила, що авіалайнер МАУ було збито вартовими ісламської революції через неправильні налаштування системи ППО.

No comments:

Post a Comment