June 28, 2020

27.06.2020: Зеленський доручив Кабміну підвищити мінімальну зарплату до 6 тис. грн

Зеленський доручив Кабміну підвищити мінімальну зарплату до 6 тис. грн
Зеленський доручив Кабміну підвищити мінімальну зарплату до 6 тис. грн
  • Зеленський доручив Кабміну підвищити мінімальну зарплату до 6 тис. грн.
  • Міністр охорони здоров’я Степанов лякає населення посиленням карантину.
  • "ДНР" перекрила прохід людей через «лінію дотику».

В Україні

  • Президент Зеленський напередодні Дня Конституції нагородив державними нагородами та званнями низку співаків, естрадних виконавців та музичних продюсерів.
  • Прем’єр-міністр Шмигаль відзвітував про виконання доручення президента Зеленського щодо підвищення мінімальної зарплати й оголосив його графік. З 1 вересня мінімальна зарплата зросте до 5 тис. грн, з 1 січня 2021 року – до 5,5 тис. грн, а з 1 липня 2021 року – до 6 тис. грн. Зеленський назвав графік "цілком реалістичним".
  • Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому главі Кіровоградської облдержадміністрації Балоню у вигляді арешту терміном 60 діб із можливістю внесення застави 10 млн грн.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією американського університету Ґопкінса, кількість осіб, що заразилися й захворіли на коронавірус у світі минулої доби зросла на 176 тис. й перевищила 10 млн. З початку пандемії її жертвами стали понад 500 тис. осіб, з них у США – 128 тис., у Бразилії – 57 тис., у Великій Британії – 43 тис. Захворюваність в Україні залишається на попередньому рівні – за офіційними даними, підтверджено зараження в 917 осіб, померли – 19. За твердженням міністра охорони здоров’я Степанова, тільки впродовж доби, що минула, було шпіталізовано 237 хворих – це найбільша кількість із моменту оголошення карантину. Він заявив, що причиною різкого зростання захворюваності є переповнений громадський транспорт, нехтування використанням засобів захисту й недотримання соціальної дистанції. Степанов попередив Зеленського, що в разі стрибка захворюваності вже найближчим часом місць у лікарнях може не вистачити, а в 13 областях місцева влада може застосувати більш жорсткі карантинні обмеження. Статистичні дані минулого року свідчать, що смертність у 2020 р скоротилася проти попереднього року, а кількість померлих від коронавірусу – менше ніж 1 % від загальної статистики осіб, що померли.
    МОЗ заборонило роботу дитячих оздоровчих таборів до початку серпня. Секретар РНБО Данилов заявив, що з 1 вересня школи можуть продовжити роботу в дистанційному режимі.
    Велика Британія дозволила із 6 липня повернення громадян з-за кордону без обов’язкової обсервації. Міністр закордонних справ Німеччини Маас не виключає повторного закриття кордонів у разі спалаху епідемії.

Війна

  • Активні бойові дії тривають в околицях Авдіївки, де окупанти вели обстріли зі ствольної артилерії, гранатометів та мінометів, а також на Світлодарському виступі – у Миронівському, й у районі траси Р-66 "Бахмутка" на півночі Луганської обл. – у Кримському. У Гранітному, на схід від Волновахи, українські війська потрапили під вогонь із мінометів та протитанкового ракетного комплексу. Локальні бої й перестрілки зі застосуванням гранатометів та стрілецької зброї тривали всією лінією фронту. Під час бойових дій один військовослужбовець загинув, ще 3 – поранено, зокрема, дістав поранень сапер, що виконував розмінування в районі Мар’їнки.
  • "Влада ДНР" повністю перекрила рух людей через КПВВ на "лінії зіткнення", мотивуючи це спалахом захворюваності в Україні.

Україна та світ

  • У Нідерландах на процесі про знищення у 2014 р пасажирського авіалайнера MH17 у небі над Донбасом звинувачення продемонструвало записи телефонних переговорів, які свідчать, що літак було збито ракетою комплексу "Бук".
  • ЄС підтвердив готовність надати допомогу Україні в ліквідації наслідків повені на Прикарпатті.

Тренди

  • Віцеспікер Верховної Ради Стефанчук заявив, що президентська фракція не буде "пропихувати" закон про референдум, проте сподівається прийняти його в липні, після схвального висновку Венеціанської комісії.


No comments:

Post a Comment