June 22, 2020

21.06.2020: Путін переконаний, що візит Зеленського до Москви – лише питання часу

Путін переконаний, що візит Зеленського до Москви – лише питання часу.
Путін переконаний, що візит Зеленського до Москви – лише питання часу
  • Путін переконаний, що візит Зеленського до Москви – лише питання часу.
  • З 22 червня місцева влада самостійно визначатиме обсяг карантинних обмежень.
  • Бої на Донбасі спалахнули з новою силою.
  • У Києві вибухом газу зруйновано житлову багатоповерхівку.

В Україні

  • Фонд Держмайна планує продати держпакет акцій однієї з найбільших енергогенерувальних компаній – Центренерго – в II кв. 2021 р.
  • У зоні відчуження Чорнобильської АЕС знову спалахнули пожежі після кількох днів сильної спеки.

Київ

  • У Києві в житловій багатоповерхівці стався вибух газу, загинули, принаймні, 3 особи. Нацполіція не виключає версії, що вибух стався з вини працівника газової компанії.

Пандемія коронавірусу

  • У світі захворюваність на коронавірус залишається на високому рівні – за даними на ранок 22 червня зафіксовано понад 9 млн інфікованих та хворих, з них у неділю заразилися понад 130 тис. За інформацією  чиновників МОЗ, упродовж доби в Україні кількість тих, хто заразилися, зросла на 681, померли – 10 хворих. Усього з моменту оголошення карантину зафіксовано понад 37 тис. інфікованих та хворих, що набагато менше за епідемічний поріг. За словами головного санлікаря Ляшка, місцева влада з 22 червня самостійно визначатиме обсяг обмежень, зокрема, про їхнє посилення, як це зробила міськрада Одеси.
    Поступово відновлюється міжнародне авіасполучення – перші рейси виконали авіакомпанії Swiss Air та Ryanair, Turkish Airlines планує відновлення польотів до України з 1 липня.

Війна

  • На Донбасі інтенсивність бойових дій зростає щодня. Бої місцевого значення із застосуванням мінометів тривають навколо Авдіївки, в околицях Горлівки – у Залізному та Шумах, а також у районі траси Р-66 "Бахмутка" на півночі Луганської обл. – в Орєховому, Новотошківському, Голубівському, Кримському. Житлові будинки в Бердянському на азовському узбережжі було обстріляно з протитанкового ракетного комплексу. Також із ПТРК, стрілецької зброї та гранатометів було обстріляно Старогнатівку на схід від Волновахи. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілів дістали пораненень 2 українських військовослужбовців.

Україна та світ

  • Президент Зеленський планує ініціювати звернення до міжнародних судів у разі невиконання Іраном обіцянок щодо розслідування знищення авіалайнера МАУ в небі над Тегераном та виплати компенсації родинам загиблих.
    Він також звернувся до міжнародної спільноти з проханням про посилення тиску на владу РФ із метою повернення нею окупованих територій, а до того моменту закликав не допустити її участі в засіданнях лідерів "великої сімки".
  • Президент РФ Путін не виключив, що може висунути свою кандидатуру на наступних виборах, якщо подібну можливість буде затверджено на референдумі про внесення змін до конституції країни. Він також висловив упевненість, що офіційний візит українського керівництва в Москву – лише питання часу.

Тренди

  • За твердженням глави парламентської фракції "Слуга народу" Арахамії, законопроєкт про легалізацію грального бізнесу буде прийнято цього тижня.

No comments:

Post a Comment