June 21, 2020

20.06.2020: На Донбасі – знову загострення, поранено 4 бійців

На Донбасі – знову загострення, поранено 4 бійців
На Донбасі – знову загострення, поранено 4 бійців
  • На Донбасі – знову загострення, поранено 4 бійців.
  • Зеленський анонсував масові перевірки громадських місць і транспорту на дотримання епідеміологічних вимог.
  • Офіс Генпрокурора відкрив провадження за фактом стеження за Порошенком.

Пандемія коронавірусу


  • Упродовж минулої доби кількість нових інфікованих на коронавірус у світі зменшилася до 127 тис. В Україні темпи зростання захворюваності також знизилися – до 735 нових випадків за добу, померли 8 хворих. Найгіршими регіонами чиновники МОЗ назвали Львівську, Закарпатську, Рівненську області та Київ. За твердженням голови Київської облдержадміністрації Володіна, захворюваність у регіоні впритул наблизилася до "критичної позначки" у 12 хворих на 100 тис. мешканців. Він пригрозив запровадженням жорсткого карантину в разі погіршення ситуації. Головний санлікар Ляшко заявив, що кожен шостий суб’єкт господарювання порушує протиепідемічні заборони, численні порушення зафіксовані й у громадському транспорті. Президент Зеленський анонсував проведення, починаючи з наступного тижня, кампанії перевірки громадських місць, підприємств громадського харчування та транспорту на дотримання карантинних заходів.
    Мінсоцполітики оголосило, що виплати сім’ям лікарів, які померли від коронавірусу, розпочнуться наступного тижня.

Війна

  • На Донбасі різко загострилася бойова ситуація – окупаційні війська вели обстріли з мінометів та ствольної артилерії всією лінією фронту. Інтенсивні бойові дії тривали в районі траси Р-66 – у Золотому, Ореховому, Новотошківському і Кримському, а також у Попаснянському районі – у Попасній, Новозванівці та Новоолександрівці, на Світлодарському виступі – у Троїцькому й Луганському, в околицях Горлівки – у Шумах та Залізному, на околицях Авдіївки й на схід від Маріуполя – у Широкиному та Павлополі. Унаслідок обстрілів дістали  поранень 4 українських військовослужбовців.
  • "Влада республік" практично припинила пропуск людей через КПВВ "Мар’їнка" та "Станиця Луганська", посилаючись на карантинні заходи. Допуск дозволено лише особам, яких включено до “узгоджених списків".

Тренди

  • Депутат від "Слуги народу" Верещук заявила, що Зеленський не переслідує свого попередника, хоча з погляду Заходу це й може виглядати як вибіркове правосуддя. Офіс Генпрокурора відкрив провадження в справі щодо незаконного стеження за Порошенком із використанням автівок із держномерами, які не зареєстровано.

No comments:

Post a Comment