June 15, 2020

14.06.2020: Україна відновила міжнародне авіасполучення

Україна відновила міжнародне авіасполучення
Україна відновила міжнародне авіасполучення
  • Україна відновила міжнародне авіасполучення.
  • Активісти та громадські діячі закликали Зеленського відмовитися від переслідування Порошенка.

В Україні

  • Низка колишніх політв'язнів, істориків, громадських діячів та активістів звернулися з відкритим листом до президента Зеленського через "незаконне переслідування" попереднього президента Порошенка. На думку багатьох політологів й експертів, нездатність Зеленського виконати обіцянки виборцям щодо  посадки корупціонерів й колишнього президента призвело до швидкого зростання популярності Порошенка

Пандемія коронавірусу

  • Темпи захворюваності у світі поступово знижуються – у неділю зафіксовано 124 тис. нових випадків (у суботу – 133 тис, у п'ятницю – 141 тис.). В Україні упродовж доби підтверджено 654 випадки захворювання, 12 осіб – померли. Зростання захворюваності в країні експерти пов'язують зі збільшенням кількості тестів.
    Країни ЄС поступово скасовують обмеження на перетин кордонів громадянами, проте зовнішні кордони все ще закриті, зокрема – для українців й шведів. Також більшість країн скасовують майже всі карантинні обмеження.
    Україна з 15 червня відновила міжнародне авіасполучення, хоча в аеропорту Бориспіль відкрито всього один термінал.
    На кордоні з Польщею у пункті пропуску Шегині скупчилася велика кількість людей, які цілодобово чекають в черзі, щоб потрапити до Польщі на роботу.

Війна

  • Тривають активні бойові дії в районі Світлодарського водосховища – у Луганському, де окупанти знову атакували за підтримки мінометів й гармат бойових машин піхоти. Бої місцевого значення й перестрілки сталися в околицях Донецька, Авдіївки, Горлівки, а також в районі траси Р-66 на півночі Луганської обл. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілів отримав поранення український боєць.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Кулеба висловив стурбованість поширенням в українських медіа антизахідної риторики, попри послідовне просування країни до членства в НАТО.

Тренди

  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура і НАБУ повідомили про спробу давання хабара детективам колишнім директором з правових питань компанії Burisma Кічею. Компанія, якою володіє Злочевський – колишній міністр екології режиму Януковича – зав'язана в гучному скандалі у США, оскільки одним з членів ради її директорів був син екс-президента Байдена – головного конкурента чинного президента Трампа. Посадові особи компанії відхрестилися від дій Кічі.

No comments:

Post a Comment