June 08, 2020

07.06.2020: Православні християни відсвяткували Трійцю

Православні християни відсвяткували Трійцю
Православні християни відсвяткували Трійцю
  • Православні християни відсвяткували Трійцю.
  • Мін’юст "розвантажив" СІЗО від ув’язнених за допомогою  переведення їх до тюрем.
  • У суді Гааги поновлюються слухання в справі про знищення авіалайнера MH17.

В Україні

  • Православні християни східного обряду відзначили Трійцю. Його оголошено в Україні офіційним, отже, понеділок є вихідним днем.
  • За інформацією Нацполіції, протягом 5 діб камери спостереження зафіксували майже 200 тис. порушень правил дорожнього руху.
  • Міністр юстиції Малюська стверджує, що міністерству вдалося "розвантажити" СІЗО через переведення звідти в’язнів до тюрем і колонії.

Пандемія коронавірусу

  • Статистика захворюваності на коронавірус в Україні,що ґрунтується на вкрай незначній кількості тестів, не показує реальної ситуації. Проте чиновники уряду орієнтуються саме на неї, запроваджуючи заборони або пом’якшуючи карантинні обмеження. Упродовж доби, що минула, за даними Міністерства охорони здоров’я, захворіли 463 чол., померло – 9, що в десятки разів нижче за епідемічний поріг. За твердженням міністра юстиції Малюська, запровадження карантину було на межі законності, проте він спробував виправдати дії уряду "турботою про захист людей" – за його словами, цю мету було досягнуто. Він стверджує, що держава не планує виплачувати будь-які компенсації, навіть, у разі визнання Конституційним судом дій Кабміну незаконними.
    За інформацією американського університету Ґопкінса, у світі зареєстровано 116 тис. нових випадків зараження, найбільше – у США, Бразилії та інших країнах Латинської Америки. Усього з початку оголошення пандемії заразилися понад 7 млн людей, з них 2 млн – у США. Жертвами пандемії впродовж 4 місяців стали понад 404 тис. осіб – приблизно, стільки ж, скільки помирає у світі протягом 2 діб.

Війна

  • Окупанти обстріляли українські війська з мінометів на ділянці фронту в районі азовського узбережжя – у Широкиному й Павлополі. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів сталися в Павлополі, у Богданівці – на південь від Докучаєвська поруч із ділянкою розведення військ, на Світлодарському водосховищі – у Луганському та Новолуганському, а також у районі траси Р-66 на півночі Луганської обл. – в Орєховому, Золотому і Кримському. За інформацією штабу операції об’єднаних сил, під час бойових дій і обстрілів дістали поранень 3 українських військовослужбовців.
    Безпілотники місії ОБСЄ зафіксували перетин непідконтрольної Україні ділянки кордону в Луганській обл. поза офіційними пропускними пунктами колонами російських військових вантажівок.

Україна та світ

  • У Нідерландах із 8 червня до 8 липня триватиме другий етап розгляду справи про знищення малазійського авіалайнера MH17 у небі над Донбасом у липні 2014 р.

No comments:

Post a Comment