June 07, 2020

06.06.2020: ВОЗ наполягає на носінні масок

ВОЗ наполягає на носінні масок
ВОЗ наполягає на носінні масок
  • ВОЗ змінив свої рекомендації й наполягає на носінні масок.
  • У "команді Зеленського" – катастрофічний кадровий голод.
  • Іран "практично завершив" розслідування знищення авіалайнера МАУ.

В Україні

  • Прем’єр-міністр Шмигаль стверджує, що кількість реєстрацій нових фізосіб-підприємців збільшилася й сягнула докризового рівня.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ України констатував зниження кількості інфікованих коронавірусною інфекцією – упродовж минулої доби, за офіційною статистикою, підтверджено зараження в 485 осіб, померли – 11, проте експерти вважають, що кількості тестів явно недостатньо для реального оцінювання  ситуації. Захворюваність у країні набагато нижча за епідемічний поріг, але чиновники й надалі лякають людей новими можливими спалахами. Всесвітня організація охорони здоров’я змінила свої рекомендації й наполягає на носінні масок у громадських місцях. За даними станом на ранок 7 червня у світі кількість хворих і інфікованих збільшилася на 126 тис., понад половина з них – у Бразилії, США, Індії та Росії. В Іспанії та Італії смертність від коронавірусу практично зійшла нанівець, європейські країни відновлюють футбольні чемпіонати.

Війна

  • Окупанти обстріляли українські війська з мінометів на схід від Маріуполя – у Гнутовому, у Волноваському районі – у Старогнатівці й в околицях Донецька – в Опитному. Перестрілки сталися в Павлополі і Гнутовому – на приморській ділянці фронту, а також у Мар’їнці на околиці Донецька, у Південному (Чигирях) в околицях Горлівки, у Луганському – на Світлодарському водосховищі й в Орєховому – на трасі Р-66 на півночі Луганської обл. У Богданівці – на південь від Докучаєвська, поруч із ділянкою розведення військ, окупанти здійснили кілька пострілів із протитанкового ракетного комплексу. Під час бойових дій дістали поранень 4 українських вояків.

Україна та світ

  • Країни ОПЕК і Росія домовилися про подовження скорочення видобутку нафти до кінця липня для підняття цін на енергоносії, які впали до рекордно низького рівня через зниження споживання у зв’язку з пандемією коронавірусу.
  • Влада Ірану оголосила, що розслідування знищення авіалайнера МАУ, який було збито ракетою над Тегераном 8 січня, "практично завершено".

Тренди

  • Кадровий резерв у партії "Слуга народу" майже  нульовий. На посади масово призначаються чиновники періоду президентства Януковича та Порошенка. Посаду міністра освіти та науки може обійняти ректор Чернігівського університету, який був членом Партії регіонів. Зеленський оголосив, що кандидатом на посаду мера Києва може бути висунуто й не члена його партії.

No comments:

Post a Comment