May 25, 2020

24.05.2020: На Майдані відбулася акція під гаслом “Стоп реванш”

На Майдані відбулася акція під гаслом “Стоп реванш”
На Майдані відбулася акція під гаслом “Стоп реванш”
  • На Майдані відбулася акція під гаслом “Стоп реванш”.
  • Фонд держмайна продав стадіон "Чорноморець" за $5,2 млн.
  • Темпи поширення захворюваності в Україні різко знизилися.

В Україні

  • На Майдані відбулася акція "Стоп реванш", яку організували "Національний корпус", "Свобода" та "Демократична Сокира". За даними Нацполіції, у ній узяли участь майже 1 тис. осіб. Надалі активісти пройшли до будинку на вул. Грушевського, де нібито проживає президент Зеленський, обклеїли паркан навколо нього плакатами та підпалили фаєри. Подібна акція відбулася й у Дніпрі, її учасники встановили флагшток для червоно-чорного прапора.
  • Опубліковано скандальний закон про боротьбу з відмиванням податків та посилення фіскального навантаження на малий та середній бізнес, який президент Зеленський підписав 21 травня.
  • Фонду держмайна з 17 спроби вдалося продати Одеський стадіон "Чорноморець" усього за 139 млн грн якоїсь компанії зі США.

Пандемія коронавірусу

  • У світі зафіксовано вже 5,5 млн хворих на коронавірусну інфекцію, вилікувалися – 2,3 млн, 0,35 млн – померли. Пандемія зараз вирує в Бразилії. Український МОЗ зафіксував спад захворюваності та смертності – упродовж минулої доби зареєстровано лише 259 нових хворих та інфікованих, 6 осіб померли, 126 – вилікувалися. Серед тих, хто захворів – 69 медиків. В одному із сіл Закарпаття введено жорсткий карантин після спалаху захворюваності. У Чернівецькій обл. 52 пацієнта досі перебувають у важкому стані. У Київській області та столиці зафіксовано істотне зниження кількості нових хворих, у Києві після понад два місяці простою відкрився метрополітен.
  • Німецька авіакомпанія Lufthansa відновлює міжнародні рейси з другої половини червня. Уряд Франції закликав громадян провести літній відпочинок у країні.
  • В Іспанії відбулася багатотисячна акція протесту проти карантину, яку організувала права партія Vox.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська зі ствольної артилерії в Кам’янці – в околицях Авдіївки та в Новолуганському – на Світлодарському водосховищі, із мінометів – у Водяному на приморській ділянці фронту, у Пісках на околиці Донецька, в Авдіївці, а також в Орєховому – на трасі Р-66 на півночі Луганської обл. Вогневі контакти та перестрілки зі застосуванням стрілецької зброї та гранатометів сталися в Старогнатівці Волноваського району, у Новотроїцькому – поруч із КПВВ на трасі Донецьк – Маріуполь, у Мар’їнці на околиці Донецька. Минулої доби втрат серед українських вояків не було. Командування операції об’єднаних сил заявило, що артобстріли з боку окупаційних військ створюють небезпеку мирному населенню.

No comments:

Post a Comment