May 24, 2020

23.05.2020: Іран назвав винного в знищенні авіалайнера компанії МАУ

Іран назвав винного в знищенні авіалайнера компанії МАУ
Іран назвав винного в знищенні авіалайнера компанії МАУ
  • Іран назвав винного в знищенні авіалайнера компанії МАУ.
  • Національний корпус провів акцію під офісом "Опозиційної платформи – За життя".
  • У Києві вбито депутата Давиденка.

В Україні

  • "Національний корпус" у "День героїв" влаштував мітинг під офісом партії "Опозиційна платформа – За життя", під час якого активісти використали фаєри. Метою акції було "нагадування ОПЗЖ, що вони є ворогами". Глава партії Білецький зажадав від Мін’юсту звернення з позовом до суду щодо вчинення ОПЗЖ держзради.
  • Набув чинності закон про гарантії неповернення збанкрутілих банків їхнім колишнім власникам, який був головною вимогою МВФ для підписання угоди про кредитування. До Конституційного суду внесено подання про визнання закону неконституційним.
  • Міністр інфраструктури Криклій оголосив, що уряд не планує підвищення цін на залізничні квитки.
  • Енергоатом має намір відновити договір із підприємством "Гарантований покупець" щодо постачання всієї виробленої електроенергії. Чиновники Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг стверджують, що виплати за "зеленим" тарифом не дозволяють перераховувати Енергоатому кошти повністю. Сума заборгованості "Гарантованого покупця" перед компанією перевищила 5 млрд грн.
  • У Києві у власному офісі знайдено застреленим депутата від групи "Довіра" Давиденка. Його колеги вважають це умисним вбивством.
  • Адвокат лікаря Кузьменко, яку Нацполіція вважає співучасницею вбивства журналіста Шеремета, заявив, що справа проти обвинувачених розвалиться в суді через нестачу доказів.

Київ

  • Київська міська адміністрація не має наміру відмовлятися від пішохідної зони на Контрактовій площі й оскаржить рішення окружного адмінсуду, який визнав незаконними дії КМДА.

Пандемія коронавірусу

  • Протягом минулої доби у світі зафіксовано майже 100 тис. нових випадків зараження на коронавірус, у лідерах, як і раніше – США, Бразилія та РФ. В Україні за добу – 406 нових хворих, 12 осіб – померли, одужали – 179.
    На нараді в президента Зеленського було оголошено, що 6 областей ще не готові до пом’якшення карантину. Міністр охорони здоров’я Степанов несподівано змінив своє рішення щодо запуску транспорту в Києві. Рухомий склад вийшов на лінію о 12:00, як оголосила міська влада. Метрополітен відкриється 25 травня, від пасажирів вимагатимуть дотримання соціальної дистанції й носіння масок.
    Великобританія вводить 2-тижневий карантин для всіх осіб, які прибувають до країни. Іспанія відкриває міжнародний туризм із липня, з 8 червня поновлюються спортивні змагання.

Війна

  • Окупанти обстріляли з артилерії позиції українських військ у Кам’янці в районі траси Донецьк – Горлівка, із мінометів – Гнутове на приморській ділянці фронту, околиці Авдіївки, Майорське на околиці Горлівки, а також Сизе і Кримське в районі траси Р-66 на півночі Луганської обл. У Старогнатівці Волноваського р-ну, Верхньоторецькому й Кам’янці сталися вогневі контакти із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Унаслідок снайперського вогню дістав поранення український військовослужбовець.

Україна та світ

  • Після оголошення президентом США Трампом про намір вийти з договору про відкрите небо, аналогічні кроки здійснила й Росія, що за 6 місяців унеможливить інспекційні польоти над територією областей, що прилягають до українсько-російського кордону. Президент США Трамп звинуватив РФ у порушенні договору, проте готовий змінити своє рішення в разі виконання російською владою положень документа.
  • Влада Ірану назвала оператора ракетної системи винним у знищенні українського пасажирського авіалайнера компанії МАУ, який було збито 8 січня в небі над Тегераном. Заст. міністра закордонних справ Єнин заперечує отримання Україною офіційного повідомлення з цього приводу.

Тренди

  • Депутати від фракції "Слуга народу" зажадали від Кабміну пояснень присутності колишнього прем’єр-міністра Яценюка під час поїздки до Чернівецької обл. у складі урядової делегації й виступу на офіційному пресбрифінзі.

No comments:

Post a Comment