May 23, 2020

22.05.2020: Нафтогаз знизив ціну на газ для населення

Нафтогаз знизив ціну на газ для населення
Нафтогаз знизив ціну на газ для населення
  • Нафтогаз знизив ціну на газ для населення.
  • Нацполіція оголосила про завершення розслідування вбивства Шеремета.
  • МОЗ виступає проти пом’якшення карантину в Києві та області.

В Україні

  • Нафтогаз знизив на 21 % гуртову ціну на газ для населення в травні – до 2,3 тис. грн/1000 м³ без ПДВ, націнки збутових компаній та витрат на транспортування. Уряд має намір відмовитися від державного регулювання ціни на газ із 1 липня.
  • Україна на 31 % скоротила у квітні виплавлення сталі й опустилася на 15 місце в списку світових виробників. Список очолюють Китай, Японія та Південна Корея.
    За інформацією Держстату, у квітні промислове виробництво скоротилося на понад 16 % проти квітня 2019 р.
  • Нацполіція оголосила про завершення розслідування вбивства журналіста Шеремета.
  • У Житомирській області підприємець розстріляв 7 людей, серед яких були 3 бійці Нацгвардії.
  • Ощадбанк оголосив про відновлення видавання пільгових кредитів підприємцям за програмою 5–7–9 %, а також про початок кредитування підприємств під 3 % річних для покриття операційних витрат, зокрема, виплату зарплати.
  • Курс долара поступово зростає. Ключовим гравцем на торгах був Сітібанк, який купив майже $30 млн. НБУ в торгах участі не брав, до кінця сесії котирування долара впритул наблизилися до 27 грн. Активність учасників була досить низькою через вихідний день у США в понеділок. Офіційний курс встановлено на позначці 26,76 ₴/$ (-0,01 грн), 29,17 ₴/€ (-0,29 грн), 3,74 ₴/10 руб (+0,04 грн).

Київ

  • Окружний адмінсуд Києва скасував рішення Київської міської адміністрації про створення пішохідної зони на Контрактовій площі через його суперечність інтересам територіальної громади. Суд зазначив, що рішення було ухвалено без проведення громадських слухань.

Пандемія коронавірусу

  • У п’ятницю темпи захворюваності на коронавірус знову зросли. За інформацією ВООЗ, епідемія охопила Латинську Америку, Бразилія вже посідає 2 місце у світі за темпами захворюваності. В Україні упродовж  минулої доби зареєстровано 432 нових хворих та інфікованих, померли – 17 осіб, одужали – 344.
    Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що через перевищення нормативів, які встановлено Кабміном, починати перехід до 2 етапу послаблення карантину в Києві неможливо. Заступник мера столиці Мондріївський заявив, що наземний транспорт буде запущено з 12 години 23 травня, а метро – з 25 травня, вимірювання температури в пасажирів та обмеження їхньої кількості не планується. Карантин не послаблюється в 7 областях – Волинській, Рівненській, Закарпатській, Чернівецькій, Полтавській, Донецькій та Луганській, а також у Києві.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Богданівці на південь від Докучаєвська, а також у Верхньоторецькому в районі Авдіївки. У Богданівці та Старогнатівці українські війська було атаковано бойовими безпілотниками, які скинули гранати. Перестрілки сталися в Старогнатівці, Богданівці, Верхньоторецькому, а також у Новолуганському й Луганському на Світлодарському водосховищі. Під час бойових дій поранено українського військовослужбовця.

Тренди

  • Президент Зеленський у відповідь на петицію щодо позбавлення УПЦ Московського патріархату права оренди Києво-Печерської лаври заявив, що об’єктами держвласності управляє Кабмін.

No comments:

Post a Comment