April 27, 2020

26.04.2020: Причина вибухів на арсеналі в Балаклії – підрив

  • Причина вибухів на арсеналі в Балаклії – підрив.
  • Пандемія призведе до важкої рецесії у світовій економіці.

В Україні

  • Пожежі в зоні відчуження Чорнобильської АЕС і у Житомирській області не припиняються, попри дощі.
  • Кабмін дозволив призначити керівництво Податкової служби без конкурсу.
  • До профільного комітету парламенту надійшов законопроєкт, що дозволяє звільнення глави НАБУ Ситника.

Пандемія коронавірусу

  • Кількість хворих і померлих у країні збільшується помірними темпами – минулої доби зафіксовано лише 392 нових хворих, померло – 11 осіб. На думку головного санлікаря Ляшко, вихід із карантину можна буде прискорити в разі різкого зниження кількості хворих. Посилено карантин у Почаєві, де в Лаврі Московського патріархату стався спалах захворювання.
    Мер Львова Садовий звернувся до уряду з проханням про відкриття ринків, фермери в Херсонській обл. перекрили міст через Дніпро, вимагаючи відкриття торгівлі.
    Міністерство інфраструктури анонсувало відновлення чартерних рейсів до різних країн світу для евакуації громадян.
  • Кількість жертв пандемії коронавірусу перевищило 206 тис. осіб, одужали – 865 тис. Майже 55 тис. – у США, 26 тис. – в Італії, 23 тис. – в Іспанії, а в Китаї – усього 4,6 тис. Загалом кількість інфікованих і хворих сягнула майже 3 млн. За інформацією радника американського президента Хассета, у країні кожні 10 днів втрачають роботу понад 8 млн працездатних осіб, як було в період "великої депресії" 30-х рр XX століття. Мільярдер Гейтс оголосив про перенаправлення всіх засобів його фонду – майже $40 млрд – на боротьбу з коронавірусом. Він вважає, що пандемія призведе до втрат світової економіки в десятки трильйонів доларів, а її наслідки відчуватимуться багато років. У більшості європейських країн смертність та захворюваність швидко знижуються, йде підготовка до послаблення карантину. Водночас багато країн не планують відкриття туристичного сезону до наступного року.

Війна

  • Ситуація на Донбасі знову загострюється, окупанти все частіше застосовують міномети та ствольну артилерію. Гарячими точками були узбережжя Азовського моря, ділянка фронту на схід від Волновахи та околиці траси Р-66 на півночі Луганської обл., де відбулися численні перестрілки зі застосуванням стрілецької зброї, гранатометів, зенітних установок та гармат бойових машин піхоти. Під артилерійські та мінометні обстріли потрапили захисники Широкиного й Лебединського на схід від Маріуполя, Богданівки – на південь від Докучаєвська поблизу ділянки розведення військ, а також Новотошківського та Кримського – у районі траси Р-66. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, минулої доби армія втрат не зазнала, зараження особового складу коронавірусною інфекцією не зафіксовано.

Тренди

  • Глава фракції "Слуга народу" Арахамія повідомив, що тимчасова слідча комісія парламенту, яка розглядала знищення арсеналів, за 6 місяців встигла розслідувати лише випадок у Балаклії. Він стверджує, що вибухівку було закладено цілеспрямовано в різних місцях, що було б неможливо без участі військовослужбовців та командування. Арахамія відкинув версію СБУ про атаку арсеналу дронамі й заявив про фальсифікації розслідування слідчими. Арахамія вважає, що Верховна Рада має продовжити роботу комісії ще на пів року, щоби вона встигла розслідувати підриви ще 4 арсеналів.

No comments:

Post a Comment