April 26, 2020

25.04.2020: Нацполіція заборонила відвідування кладовищ у поминальні дні

Нацполіція заборонила відвідування кладовищ у поминальні дні
Нацполіція заборонила відвідування кладовищ у поминальні дні
  • Нацполіція заборонила відвідування кладовищ у поминальні дні.
  • "Європейська солідарність" очікує пред’явлення підозр у державній зраді Порошенку, Турчинову та Воронченку.

В Україні

  • У зоні відчуження Чорнобильської АЕС унаслідок пожеж згоріло 5 % лісів.
  • Генштаб оголосив про проведення чергових успішних випробувань ракетного комплексу Вільха-М.

Київ

  • Київський метрополітен готовий відновити роботу наприкінці травня в разі успішного виконання заходів із виходу з карантину.

Пандемія коронавірусу

  • Минулої доби в Україні зареєстровано 492 нових випадки зараження коронавірусною інфекцією, померли 8 хворих, видужали – 58.
    Національна поліція попередила про заборону відвідування кладовищ у поминальні дні за рішенням держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. МОЗ рекомендував місцевим адміністраціям закрити кладовища для відвідування, дозволивши лише поховання покійних.
    У Тернополі покінчив життя самогубством пацієнт, який перебував на обсервації.
    Міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що тести на коронавірус в Україні виробляє підприємство "Укргентех". Журналісти з’ясували, що воно раніше не вело подібну діяльність і зареєстровано в гуртожитку КПІ, та вважають, що воно просто наклеює свої етикетки на тести китайського або російського виробництва невідомої якості. Вчених профільного інституту Академії наук, які готові були розробити власні тести, відправлено в неоплачувані відпустки.
  • Пандемія поширюється й на інші країни. Швидко зростає кількість хворих у Бразилії та Росії, темпи поширення в США поступово сповільнюються, проте поки ще великі. Протягом доби від коронавірусу померли понад 6 тис. осіб, з них третина – у США. Європа поступово виходить із карантину. Влада Польщі з 4 травня скасовує заборону на заняття спортом і поступово відновлюватиме спортивні змагання.
    Всесвітня організація охорони здоров’я попереджає про можливе повторне зараження, осіб, що перехворіли, і застерегла керівництво країн від видавання їм "паспортів імунітету".

Війна

  • Ситуація на Донбасі не змінюється, попри епідемію. Війська "республік" щодня обстрілюють українські позиції всією лінією фронту з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї, на окремих ділянках застосовують бойові машини піхоти. У суботу гарячими точками були населені пункти на схід від Маріуполя – Широкине, Лебединське та Водяне, околиці Донецька – Піски та Авдіївка, Попасна та її околиці, а також район траси Р-66 на півночі Луганської обл. – Орєхове і Кримське. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілу поранено українського бійця.

Тренди

  • Представники партії "Європейська солідарність" повідомили про підготовку слідчими Держбюро розслідувань підозр у державній зраді колишнім президенту Порошенку та секретарю РНБО Турчинову, а також командувачу Військово-морських сил Воронченку, які віддали наказ про похід військових катерів до Азовського моря, що призвело до їхнього захоплення й полонення екіпажів російською береговою охороною ФСБ. В. о. директора ДБР Соколов спростував це повідомлення, проте визнав, що кримінальну справу за цими фактами порушено за заявою колишнього заст. глави Адміністрації президента Портнова.
  • Рішення суду від квітня 2019 року про незаконність націоналізації Приватбанку так і не було оприлюднено, однак, за інформацією ЗМІ, судді у вирішенні вказали, що рішення було прийнято на підставі позапланової перевірки, яка не була оформлена належним чином.
  • Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що результатом аудиту другого етапу медичної реформи стала інформація про скорочення медпрацівників і зниженні їхніх зарплат, деякі місцеві адміністрації відправляють медиків у неоплачувані відпустки, низка лікарень повідомили про недостатнє фінансування.

No comments:

Post a Comment