April 19, 2020

18.04.2020: Християни східного обряду святкують Великдень

Християни східного обряду святкують Великдень
Християни східного обряду святкують Великдень
  • Християни східного обряду святкують Великдень.
  • В околицях Києва не вщухають пожежі.

В Україні

  • Православні християни святкують Великдень. Президент Зеленський закликав вірян залишатися вдома та дивитися службу в церкві по телевізору. Митрополит УПЦ МП Антоній запросив прихожан прийти до храму, куди доставлено «благодатний вогонь" із Єрусалима. За інформацією ЗМІ, його, а також главу УПЦ МП Онуфрія госпіталізовано, хоча пресслужба церкви це спростовує.
  • Президент Зеленський підписав закон про внесення змін до бюджету поточного року, що враховує витрати на боротьбу з епідемією. Вища рада правосуддя назвала «порушенням конституційних гарантій» закладене в закон скорочення зарплати суддів до 47 тис. грн.
  • Київ знову став світовим лідером забруднення повітря через велику кількість пожеж в околицях, а також у Житомирській обл. У Київській обл. поліція затримала 2 місцевих жителів, які підпалювали очерет у заплавах річок. За словами міністра внутрішніх справ Авакова, третину пожеж погашено. Чиновники МВС не виключають, що підпали в Києві й навколо міста можуть бути результатом диверсії.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією МОЗ, темпи захворюваності на коронавірус в Україні знизилися. З початку епідемії підтверджено 5,4 тис. випадків зараження, померли – 141 особа. Минулої доби інфіковано понад 100 медичних працівників. Смертність серед пацієнтів віком від 50 років – понад 5 %, до 50 років – 0,6 %, супутні захворювання збільшують ризик ускладнень.
    Прем'єр-міністр Шмигаль доручив керівникам облдержадміністрацій проконтролювати виплату підвищеної зарплати медикам, яких залучено до боротьби з епідемією. На нараді в президента Зеленського прийнято рішення про виплату заборгованості по зарплаті, яка виникла в окремих регіонах.
  • Кількість зареєстрованих хворих на коронавірусну інфекцію у світі протягом доби збільшилася на 81 тис. й сягнула 2,3 млн, померли – 160 тис., одужали – 594 тис. У США кількість хворих -- понад 700 тис., протестовані понад 3,5 млн осіб.
    У головному офісі ООН у Нью-Йорку карантин продовжено до 31 травня. Унаслідок масового тестування населення, у Туреччині також швидкими темпами зростає кількість виявлених хворих.
    В Італії вже тиждень зменшується кількість пацієнтів, що перебувають у реанімації. Поліпшується ситуація у Великій Британії, Франції й в Іспанії, хоча смертність у цих країнах, усе ще досить велика.
    На думку глави МВФ Георгієвої, наслідки пандемії для світової економіки можуть бути набагато серйознішими, ніж оцінили експерти Фонду.

Війна

  • Окупанти обстріляли з мінометів позиції українських військ у Майському на околиці Горлівки й у Луганському – на Світлодарському водосховищі. Вогневі контакти сталися на приморській ділянці фронту – у Лебединському, у Майському, а також у Кримському – у районі траси Р-66 у Луганській обл. Унаслідок бойових дій отримали поранення 3 українських військовослужбовців.

No comments:

Post a Comment