April 13, 2020

12.04.2010: Багато церков УПЦ МП провели службу, попри карантин

Багато церков УПЦ МП провели службу, попри карантин
Багато церков УПЦ МП провели службу, попри карантин
  • Багато церков УПЦ МП провели службу, попри карантин.
  • ОПЕК та Росія домовилися про різке скорочення видобутку нафти.
  • Верховна Рада голосуватиме в понеділок за зміни до бюджету.

В Україні

  • До Верховної Ради внесено законопроєкт про зміни до бюджету на поточний рік. Проти попереднього варіанту, фінансування боротьби з епідемією скорочено на третину – до 64,7 млрд грн. Кошти перерозподілені на користь МОЗ – на реалізацію держпрограми медичного обслуговування населення та Мінсоцполітики – на збільшення пенсій та допомог. Звертає на себе увагу збільшення фінансування судової адміністрації – на 10,6 млрд грн. Водночас скорочення роздутого держапарату та збільшення підтримки реального сектору економіки, для збереження і створення нових робочих місць не передбачено. Позачергове засідання парламенту відбудеться у понеділок.
    Глава фракції "Слуга народу" Арахамія повідомив, що у середу може бути проведено ще одне позачергове засідання парламенту, на якому, буде розглянуто скандальний закон про гарантії неповернення збанкрутілих банків їхнім колишнім власникам. Фракція планує голосувати поправки "пачками", в які їх об’єднає профільний комітет. Ухвалення закону можливо за умови достатньої кількості голосів.
    Бюджетний комітет зажадав від Кабміну відзвітувати за 10 млн грн, витрачених на гуманітарну допомогу Албанії.
    Міністерство економіки стверджує, що в Україні достатньо продовольчих товарів, ціни стабілізувалися, і дефіциту хліба не буде.
  • У зоні відчуження Чорнобильської АЕС не вщухають пожежі, що охопили великі території. Служба з надзвичайних ситуацій стверджує, що радіаційний фон залишається в межах норми.

Пандемія коронавірусу

  • Кількість зареєстрованих хворих на коронавірусну інфекцію в Україні швидко зростає, насамперед, через розширення тестування – 3102 громадян захворіли, померли – 93, одужали – 97. Головний санлікар Ляшко стверджує, що в разі захворювання 10 % населення, у країні наступить колапс медичної системи, За його словами, лікувальні установи в змозі впоратися з 2 % хворих громадян (приблизно 800 тис.). Він заявив, що найближчим часом очікується різке зростання кількості хворих, оскільки тестувати будуть всіх пацієнтів із пневмонією, респіраторною інфекцією та осіб, які з ними контактували. Велика кількість інфікованих і хворих – серед лікарів та медперсоналу.
    Помер священник Києво-Печерської Лаври, у якого діагностували коронавірус. У Вербну неділю, попри карантинні заходи, багато храмів Московського патріархату провели масові богослужіння, поліція не втручалася. На думку головного санітарного лікаря Ляшка, це призведе до ще одного спалаху захворюваності у травні.
  • У світі зафіксовано вже 1,85 млн інфікованих та хворих, померли – понад 114 тис. осіб, одужали – 431 тис. США постраждали від пандемії найбільше – понад 0,5 млн громадян захворіли, 22 тис. – померли. Продовжує вирувати хвороба в Європі та Ірані. В Іспанії, після зниження смертності протягом декількох днів, знову зросла кількість померлих, швидкими темпами зростає кількість хворих у Великій Британії та Німеччині.
    Президент США Трамп планує пом’якшити карантин у травні, щоб запустити економіку.
    Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що після припинення пандемії до моменту створення вакцини можливі невеликі спалахи захворюваності в різних країнах, які будуть гаситися протиепідемічними заходами.
    За інформацією видання The Financial Times, країни "великої двадцятки" готують програму підтримки країн, що розвиваються. Вона передбачатиме часткове списання боргів та мораторій на виплату відсотків.

Війна

  • На Донбасі українські війська було обстріляно зі стрілецької зброї та гранатометів у Водяному – на приморській ділянці фронту, у Тарамчуку – на схід від Докучаєвська й у Кримському – в районі траси Р-66 на півночі Луганської обл. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок бойових дій загинув український військовослужбовець, ще одного – травмовано. Захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу не зафіксовано.

Україна та світ

  • Країни ОПЕК та Росія погодилися скоротити видобуток нафти з 1 травня на 10 % для підтримки світових цін, в умовах безпрецедентного падіння попиту на енергоносії через пандемію. Після оголошення про досягнення угоди ціна на нафту зросла до $32/барель.

No comments:

Post a Comment