March 23, 2022

22.03.2022: Запроваджено моніторинг цін на соціальні продукти, ліки та паливо

 

Запроваджено моніторинг цін на соціально продукти, ліки та паливо
  • Запроваджено моніторинг цін на соціальні продукти, ліки та паливо.
  • Італія підтримує вступ України до ЄС.
  • Anonymous зламали сервери компанії Nestle, яка відмовилася піти з ринку РФ.

Війна

Фронт

  • Ситуація на фронті стабілізувалася, російські війська не залишають спроб прорватися до Києва та оточити його. Протягом дня тривали інтенсивні артилерійські дуелі та бойові зіткнення в населених пунктах на північному заході та північному сході столиці. Російське командування не залишає надії оточити Миколаїв та прорватися до Кривого Рогу та Запоріжжя, а також захопити Слов'янськ. Атаки на Мар'їнку, Авдіївку, Слов'янськ, Ізюм відбито. Тривають кровопролитні бої за оточений Маріуполь та у Тростянці.
    У Маріуполі, Сумах, Чернігові, Тростянці, Охтирці – гуманітарна катастрофа.
    Окупанти обстріляли місто Лозова у Харківській обл., внаслідок обстрілу знищено залізничну станцію Павлоград-2 у Дніпропетровській обл., завод у Броварах під Києвом, згорів склад медикаментів у районі Макарова на Житомирській трасі. У Києві снарядами та ракетами знищено та пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури в Оболонському, Шевченківському, Подільському, Святошинському районах. Російські солдати стріляють у мирних жителів, ґвалтують жінок, грабують та мародерствують.
    Українська армія збила вже понад 100 російських літаків, У вівторок було знищено бомбардувальник, який скидав бомби на Маріуполь й ще 2 літаки у Харківській обл. Також ефективно за допомоги ПЗРК знищуються крилаті ракети.
  • Генштаб повідомив, що на території Білорусі спостерігається активне переміщення колон техніки та особового складу армій РФ та РБ та скупчення військ у районі кордону з Україною. Представники Пентагону та НАТО вважають, що Білорусь може будь-якої миті вступити у війну на боці Росії.
    Росія намагається вербувати у Білорусі військовослужбовців на війну. У донбаських "республіках" практично не залишилося чоловіків – їх хапають та відправляють на війну. Втрати серед "мобілізованих" – катастрофічні. У РФ розгляд закону про примусовий заклик перенесено на квітень. За майже місяць з моменту вторгнення армія РФ так і не налагодила логістику постачання на передову палива, боєприпасів та поповнення особового складу розгромлених частин.
  • Усією Україною поліція та бійці тероборони затримують та знешкоджують диверсантів. Росія запроваджувала їх в Україну протягом кількох років. У Києві за добу комендантської години затримано понад 100 диверсантів.
  • Міністр закордонних справ Греції Дендіас має намір особисто взяти участь у доставлянні гуманітарної допомоги до обложеного Маріуполя, де проживає безліч етнічних греків. Під Маріуполем російські війська взяли в заручники людей, які намагалися виїхати з міста на автобусах гуманітарним коридором.

Тил

  • Держпродспоживслужба запроваджує моніторинг цін на понад 30 видів соціально значущих товарів – харчові продукти, лікарські засоби, пальне.

Україна та світ

  • Хакери Anonymous виклали в Інтернет 10 Гб конфіденційних даних швейцарської компанії Nestle, яка відмовилася піти з російського ринку. Великий французький банк Crédit Agricole повністю зупиняє діяльність у РФ, хоча ще кілька днів тому оголосив лише про припинення видавання нових кредитів російським компаніям. Низка корпорацій відмовляються йти з ринку, прикриваючись "необхідністю постачання товарів першої необхідності".
    Глава НБУ Шевченко закликав міжнародні банківські групи припинити діяльність у РФ.
    ЄС та США готують додаткові пакети санкцій проти російських чиновників, депутатів, бізнесменів та компаній. Канцлер Німеччини Шольц закликав європейських партнерів до запровадження повного ембарго на постачання енергоносіїв із Росії. Лідери країн ЄС плануються домовитися про спільну закупівлю вже у 2022 р. звичайного та зрідженого газу на саміті, що відбудеться 24-25 березня.
  • Глава Офісу президента Єрмак звернувся до учасників зустрічі у британському аналітичному центрі Chatham House із закликом сприяти постачанню наступальних озброєнь, ракет середньої дальності та гуманітарних вантажів за програмою ленд-лізу.
  • США попередили партнерів, що метеодані, що передаються Росії, може бути використано для планування хімічних атак проти України.
  • Вселенський патріарх Варфоломій має намір відвідати Україну та Польщу, яка прийняла найбільшу кількість українських біженців.
  • Єврокомісар з енергетики Сімсон назвала неприпустимими дії РФ, підрозділи якої захопили 2 українські атомні електростанції.
  • Після виступу президента Зеленського перед депутатами італійського парламенту прем’єр-міністр Драгі заявив, що прагне приєднання України до ЄС.

No comments:

Post a Comment