December 12, 2021

11.12.2021: Армія РФ провела танкові навчання у Криму та Ростовській області

Армія РФ провела танкові навчання у Криму та Ростовській області

  • Армія РФ провела танкові навчання у Криму та Ростовській області.
  • Російський Сбербанк перейменував українську "дочку" на МР Банк.

В Україні

  • За інформацією Нацполіції, з моменту запуску системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху 1 червня 2020 р. до бюджету надійшло майже 1,25 млрд грн штрафів.
  • Глава Нацбанку Шевченка в інтерв'ю інформагентству Bloomberg заявив про тиск на нього із боку "певних осіб". За даними агентства, керівник Офісу президента Єрмак шукає кандидата на посаду голови регулятора, а Зеленський неодноразово висловлював незадоволення його роботою.
  • Дочірній російський Ощадбанк в Україні змінив назву на "Міжнародний резервний банк" (МР Банк).

Пандемія коронавірусу

  • За даними МОЗ, в Україні за добу проведено 44,9 тис. тестів, підтверджено зараження 5,3 тис. осіб, одужали 11,6 тис. хворих, померли – 238, вакциновано 82,3 тис. громадян. У світі зафіксовано 509 тис. випадків зараження, померло 5,7 тис. хворих. У центрі столиці Австрії Відня відбулася маніфестація проти закону про обов'язкову вакцинацію та штрафи за відмову від щеплень, у якій взяли участь понад 44 тис. осіб. Новий міністр охорони здоров'я Німеччини від Соціал-демократичної партії Лаутербах наполягає на обов'язковій вакцинації населення.

Війна

  • На Донбасі сталися перестрілки та вогневі контакти із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів у Кам'янці на схід від Волновахи, а також у Луганській обл. – у Катеринівці на околицях Попасної та в Піщаному на березі Сіверського Дінця між Щастям та Станицею Луганською. Під час бойових дій поранено українського військовослужбовця.

Україна та світ

  • Президент США Байден заявив, що Росія заплатить "жахливу ціну", якщо почне наступ, а економічні наслідки від цього рішення будуть руйнівними. У Ліверпулі відбулася зустріч глав МЗС країн "великої сімки", на якій обговорювалася ситуація навколо України та заходи стримування Росії. Міністр закордонних справ Великобританії Трасс попередила владу РФ, що вторгнення в Україну стане "стратегічною помилкою". За її словами, Європа має шукати альтернативи постачанню газу з Росії, які у довготерміновій перспективі шкодять свободі та демократії. Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Донфрід відвідає Київ та Москву, а потім проведе переговори з чиновниками НАТО та ЄС у Брюсселі щодо можливості дипломатичного розв'язання конфлікту.
    МЗС Грузії вважає неприйнятною вимогу Росії щодо відкликання НАТО обіцянки про вступ країни до Альянсу.
    Російська армія провела великі навчання танкових підрозділів Південного військового округу, зокрема – у Ростовській обл., Криму та на Північному Кавказі. За інформацією спостерігачів ОБСЄ, "армії республік" вивели 235 одиниць важкої техніки та артилерії із місць зберігання для проведення навчань.
  • Групи мігрантів й надалі здійснюють спроби прориву на територію Польщі за підтримки співробітників білоруських спецслужб. Прикордонники затримують порушників та депортують їх з території країни.
  • Суддю Конституційного суду Головатого обрано членом Бюро Венеціанської комісії.

Тренди

  • На блок-посту в Донецькій обл. стався інцидент із заступником міністра внутрішніх справ Гогілашвілі. Співробітники поліції зупинили його автомобіль і вимагали пред'явити документи. Чиновник відмовився і загрожував їм звільненням. Відео події було викладено в Інтернет, після чого міністр Монастирський ініціював дисциплінарну перевірку та звернувся до уряду з пропозицією усунути Гогілашвілі на час розслідування. Його було призначено на посаду після перемоги на виборах Зеленського та його партії, до цього він був офіційно працевлаштований лише 11 місяців. Дружина Гогілашвілі працює секретарем президента.

 

No comments:

Post a Comment