October 25, 2021

24.10.2021: Мінсоцполітики планує відв'язати платежі від прожиткового мінімуму

Мінсоцполітики планує відв'язати платежі від прожиткового мінімуму

  • Мінсоцполітики планує відв'язати платежі від прожиткового мінімуму.
  • Росія не може перешкодити вступу України до НАТО, але застосує заходи для мінімізації наслідків.

В Україні

  • Оголошено конкурс на відбір незалежних членів наглядової ради Нафтогазу.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж доби було зроблено 69 тис. тестів на коронавірус, виявлено зараження 14,6 тис. осіб. Одужали 4,6 тис. хворих, померли – 330. Вакциновано 101 тис. громадян. У Каховці Херсонської обл. влада розгортає мобільний шпиталь.
    За даними сайту Worldometers, у неділю підтверджено тестами 320 тис. випадків інфікування, померли 4,7 тис. хворих. Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Гебреєсус заявив, що світ нібито має всі необхідні інструменти для перемоги над пандемією, проте ці можливості не використовуються належним чином. Він закликав світову спільноту вакцинувати до кінця року 40 % усього населення планети.
    У 6 регіонах Росії з 25 жовтня оголошено "жорсткий карантин" – раніше, ніж по всій країні. У Сінгапурі, 82,6 % населення якого вакциновано препаратами Pfizer та Johnson & Johnson, зафіксовано різкий стрибок реальної захворюваності та смертності.
    Німеччина безплатно передає Україні 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca, а весь обсяг раніше замовлених вакцин Johnson&Johnson віддає програмі COVAX.
    Верховний суд Іспанії ухвалив рішення про повернення всіх штрафів, які було накладено на громадян під час першого "локдауну" через неконституційність оголошення надзвичайного стану.

Війна

  • На фронті протягом дня тривали бої місцевого значення. Позиції українських військ було обстріляно зі стрілецької зброї і гранатометів у Новоселівці Другій на схід від Волновахи та траси Донецьк-Маріуполь, у Травневому на околиці Горлівки, у Світлодарську в районі водосховища. У Кам'янці неподалік від Авдіївки окупанти вели обстріл із важких мінометів. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських бійців упродовж доби не було.

Україна та світ

  • На думку радника міністра енергетики Зеркаль, Путін може піти на запуск газогону "Північний потік-2" навіть без сертифікації. За європейськими правилами, для постачання газу до ЄС Газпром має бути розділено на 2 компанії, одна з яких буде займатися видобутком, а інша – транспортуванням газу. У цьому випадку українська ГТС могла б конкурувати з російським монополістом тарифами на транзит.
  • МЗС РФ обурений планами влади України відкрити пункти для зв'язку з українськими держорганами на КПВВ на окуповану територію.
  • Прессекретар російського президента Пєсков визнав, що Росія не може перешкодити вступу України до НАТО. За його словами, президент Путін зробить кроки для "мінімізації наслідків" таких дій України. Пєсков заявив, що в розриві відносин із НАТО "немає нічого страшного", оскільки метою Альянсу є агресія проти РФ.
  • МЗС України висловив надію на приєднання Генеральної асамблеї ООН до "Кримської платформи".

Тренди

  • Міністр соцполітики Лазебна заявила, що уряд розробив нову методику розрахунку прожиткового мінімуму з відв'язуванням соціальних виплат, штрафів та платежів за держпослуги від цієї величини. 4 законопроєкти для реалізації цих дій уже передано до парламенту.

 

No comments:

Post a Comment