October 18, 2021

17.10.2021: Мережа супермаркетів Lidl планує відкрити магазини в Україні

Мережа супермаркетів Lidl планує відкрити магазини в Україні

  • Мережа супермаркетів Lidl планує відкрити магазини в Україні.
  • Місія ОБСЄ тимчасово припинила моніторинг на Донбасі.

В Україні

  • Президент Зеленський заявив, що Венеціанська комісія не розглядатиме закон про олігархів доти, поки він його не підпишуть глава Верховної Ради й він. Зеленський "здивувався", що йому на підпис відправлено законопроєкт, який нібито не пройшов друге читання. Під час прийняття монобільшість парламенту – партія "Слуга народу" разом із сателітами проголосували закон із порушенням регламенту та взаємозаперечними поправками.
  • Німецька мережа супермаркетів Lidl готується вийти на ринок України. Керівництво компанії заявило, що конкуруватиме з мережею АТБ. Уже призначено директора представництва в Києві.
  • За інформацією ЗМІ, холдинг МХП олігарха Косюка планує викуповувати земельні паї у власників через своїх працівників для подальшої їхньої передачі в оренду компанії.
  • Монобанк оголосив про закриття своїх карт у польських злотих. Усі кошти будуть конвертовано в гривню з 13 грудня.

Київ

  • Новопризначений спікер парламенту Стефанчук підтвердив, що фракція "Слуга народу" має намір протягом декількох тижнів ухвалити закон про столицю, який було прийнято в першому читанні ще наприкінці 2019 Цим законом Зеленський та його оточення хочуть фактично усунути мера Кличка від керівництва Києвом, поставивши на чолі міста главу адміністрації, який повністю підконтрольний Офісу президента. Ця ситуація повністю аналогічна тій, що була у 2013 р, коли президент Янукович поставив на чолі Києва свого висуванця Попова, який активно протидіяв Майдану.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в неділю проведено 49,5 тис. тестів на коронавірус, виявлено 9,5 тис. тих, хто заразилися, одужали 3,4 тис. хворих, померли – 144. За добу вакциновано 56 тис. громадян. У світі зафіксовано 302 тис. випадків захворювання, померли 4,2 тис. хворих.

Війна

  • На Донбасі протягом доби було майже спокійно. Перестрілки й вогневі контакти зі застосуванням стрілецької зброї та гранатометів сталися в Талаківці на ділянці фронту на схід від Маріуполя, у Луганському на Світлодарському водосховищі, у Луганській обл. – у Новозванівці в околицях Попасної й у Кримському на Сіверському Дінці на північ від траси Р-66. Втрат серед українських військовослужбовців упродовж доби не було.
    Глава місії ОБСЄ Чевік оголосив про тимчасове припинення моніторингу на Донбасі через блокування в Донецьку будівлі, де мешкають спостерігачі.
  • Президент Зеленський не виключає обміну на українських полонених та політв'язнів глави політради партії "Опозиційна платформа – За життя", кума російського президента Медведчука в разі, якщо Росія підтвердить його громадянство.

Україна та світ

  • Боротьба за енергоносії у світі набирає обертів, ціни зростають як на дріжджах. Ф'ючерси на нафту марки Brent піднялися до понад $85/барель і перевищили пікові показники докризового 2018 р. Посол РФ у Великій Британії Келін заявив, що Газпром різко збільшить постачання газу до ЄС після завершення сертифікації газогону "Північний потік-2". Китай проводить інтенсивні переговори про довготермінове постачання скрапленого газу зі США. Президент Зеленський стверджує, що в Україні достатньо газу для населення за цінами, які набагато нижчі за європейські й заявив, що за опалювальний сезон несуть відповідальність не тільки центральні органи влади, а й місцеве самоврядування.
  • На офіційному сайті Пентагону з'явилося повідомлення, що міністр оборони США Остін під час візиту до України має намір зробити заяву про те, що двері НАТО для Грузії та України є відкритими.
  • Глава фракції "Слуга народу" Арахамія зажадав від влади Грузії звільнити українського громадянина Саакашвілі. Його було затримано за незаконне перетинання кордону та піддається судовому переслідуванню за дії, які було вчинено ним під час перебування на посаді президента Грузії.

Тренди

  • Президент Зеленський заявив, що в розслідуванні журналістів Слідство.info "немає нічого нового". Він підтвердив, що використовував офшорні компанії, але стверджує, що відмиванням грошей не займався. Зі слів Зеленського випливає, що замовником розслідування він уважає свого попередника Порошенка.
  • Секретар РНБО Данилов стверджує, що в списку санкцій проти контрабандистів та "злодіїв у законі", який було прийнято в травні, є помилки лише в написанні прізвищ, і їх нібито вже виправлено, а з-під санкцій виведено всього 1 людину.

No comments:

Post a Comment