October 15, 2021

14.10.2021: Україна відсвяткувала День захисників і захисниць

Україна відсвяткувала День захисників і захисниць

  • Україна відсвяткувала День захисників і захисниць.
  • Аваков запропонував готуватися до збройного звільнення окупованих територій.
  • Зеленський і Шефір у 2014 р в обхід закону вивели депозити зі збанкрутілого Брокбізнесбанку.

В Україні

  • Країна відсвяткувала День захисників і захисниць України. У центрі Києва відбувся багатотисячний марш колишніх вояків, добровольців, волонтерів та активістів. Президент Зеленський відвідав передову на Донбасі. Він надав звання за стандартами НАТО 5 офіцерам Збройних та Військово-морських сил, а також звання "Герой України" двом військовослужбовцям (посмертно).
    На сторінці російського консульства в соцмережі Instagram з'явилося привітання з Днем захисників і захисниць України, у якому наведено список російських шпигунів та співробітників ФСБ. Глава МЗС РФ Лавров назвав інцидент українською кібератакою й зажадав від української влади провести розслідування інциденту.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж доби проведено 81 тис. тестів на коронавірус, підтверджено 13,6 тис. випадків інфікування. Одужали 4,6 тис. хворих, померли – 202. Вакциновано 35 тис. громадян. МОЗ та Міністерство освіти планують подовжити осінні канікули в школах до 4 тижнів через зростання захворюваності. У світі в четвер зареєстровано 443 тис. випадків зараження, померли 7,5 тис. осіб.

Війна

  • Інтенсивність бойових дій на Донбасі в четвер знизилася, армія завершила добу без втрат. Перестрілки сталися в Південному в околицях Горлівки та в Новолуганському на Світлодарському водосховищі. У Катеринівці неподалік від КПВВ "Золоте" на півночі Луганської обл. позиції українських військ було обстріляно з мінометів та гранатометів. У цьому ж районі було затримано учасника незаконних збройних формувань "Народна міліція ЛНР", який проводив розвідку позицій української армії під прикриттям проведення гуманітарного розмінування.
  • Колишній міністр внутрішніх справ Аваков запропонував розробити сценарій звільнення окупованих територій Криму та Донбасу у воєнний спосіб.

Україна та світ

  • Посол у Великобританії Пристайко повідомив про плани постачання до України ракетних комплексів морського базування, а також про придбання для ВМС 2 мінних тральників.
  • Виконком ЮНЕСКО ухвалив рішення про ситуацію в окупованому Криму. У ньому констатовано, що об'єкти всесвітньої спадщини піддаються варварському поводженню, розкрадаються й вивозяться на материкову частину РФ. Також йдеться про погіршення ситуації з правами людини на півострові, зокрема, про культурні та релігійні утиски.
  • У Москві невідомими особами було зірвано показ у товаристві "Меморіал" фільму польського режисера Холланд про Голодомор, а незабаром поліція винесла з приміщень і вилучила все обладнання та техніку під час "огляду".

Тренди

  • За інформацією журналістів-розслідувачів програми "Схеми: Корупція в деталях", президент Зеленський та його перший помічник Шефір вивели у 2014 р зі збанкрутілого банку олігарха Курченка "Брокбізнесбанк" кількасот тисяч доларів на шкоду іншим клієнтам в обхід закону за допомоги схеми поступки права вимоги компаніями-позичальниками. Офіс президента і прессекретар Зеленського не відповіли журналістам на запит про "схему", а Шефір заявив, що в нього "не було часу перейматися юридичними питаннями".

 

No comments:

Post a Comment