October 04, 2021

03.10.2021: Оприлюднено фільм "Офшор 95" про компанії президента Зеленського та його оточення

Оприлюднено фільм "Офшор 95" про компанії президента Зеленського та його оточення

  • Оприлюднено фільм "Офшор 95" про компанії президента Зеленського та його оточення.
  • Партія Саакашвілі програла місцеві вибори в Грузії.
  • Україні поки не загрожує скасування "безвізового режиму" з ЄС.

В Україні

  • Група журналістів "Слідство.info" опублікувала фільм "Офшор 95" про компанії, власником яких є президент Зеленський та його найближче оточення, глава СБУ Баканов тощо. Матеріали взято з масштабного "зливу" інформації від міжнародних реєстраторів безподаткових компаній "Pandora Papers", яку систематизувала міжнародна група розслідувачів. У світлі "боротьби з олігархами", фільм розкрив зв'язки президента з Коломойським, який перераховував компаніям Зеленського гроші на офшорні рахунки. Фільм планувалося вперше показати в Малій опері Києва, однак показ було зірвано після дзвінка зі СБУ. Проте, фільм викладено у відкритий доступ на відеохостингу YouTube з англійськими субтитрами, що свідчить про його спрямованість на західних лідерів.
    Крім Зеленського, у матеріалах розслідування є факти активного користування офшорними компаніями олігархом Ахметовим, ведення бізнесу в окупованому Криму компаніями сім'ї Герег – власників будівельних супермаркетів "Епіцентр", а також колишніх власників Приватбанку – олігархів Коломойського й Боголюбова.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в неділю проведено 30,5 тис. тестів на коронавірус, виявлено 4,8 тис. випадків зараження. Одужали 1,1 тис. хворих, померли – 114. Зроблено 33 тис. щеплень різними препаратами, з них усього 13 тис. – препаратами компанії AstraZeneca, термін придатності яких спливає вже незабаром.
    У світі підтверджено тестами 304 тис. випадків інфікування, померли 4,7 тис. осіб.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Водяному на приморській ділянці фронту, перестрілки із застосуванням гранатометів та стрілецької зброї сталися неподалік – у Лебединському, а також у Новолуганському на Світлодарському водосховищі. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, армія завершила добу без втрат.

Україна та світ

  • Газпром остаточно зупинив прокачування газу Україною до Угорщини.
  • Чиновники Єврокомісії запевнили Україну, що питання про позбавлення громадян країни права безвізового в'їзду в Шенгенську зону на порядку денному Євросоюзу не стоїть.
  • У Грузії відбулися місцеві вибори. Партія влади "Грузинська мрія" перемогла в більшості міст і районів, на другому місці – опозиційний "Єдиний національний рух" який підтримав колишній президент Саакашвілі. За результатами підрахунку, переможці отримали понад 45 % голосів, що не дає опозиції права вимагати проведення позачергових парламентських виборів. Президент Зеленський оголосив, що має намір вимагати повернення до України Саакашвілі, якого було заарештовано в Грузії.

 

No comments:

Post a Comment