October 03, 2021

02.10.2021: Президентська партія в Трускавці зібрала підписи за відставку Разумкова

Президентська партія в Трускавці зібрала підписи за відставку Разумкова

  • Президентська партія в Трускавці зібрала підписи за відставку Разумкова.
  • Зеленський назвав політику України "нахабною".

В Україні

  • На зборах "великої фракції" своєї партії "Слуга народу" в Трускавці виступив президент Зеленський. Він оцінив діяльність депутатів на "три з плюсом" за 5-бальною шкалою, а свою – на 7–8 за 12-бальною. Зеленський похвалився роботою РНБО і стверджував, що завдяки його діяльності "олігархи та зрадники, нарешті, відчули на собі тиск". Він заявив, що в України немає часу на очікування дозволу на вступ до Євросоюзу й назвав політику країни "нахабною". На зборах було зібрано понад 160 підписів депутатів для винесення питання про відставку голови парламенту Разумкова на голосування у Верховній Раді. Процес може розпочатися вже в понеділок. Зеленський назвав питання про усунення Разумкова "внутрішньофракційним". На думку низки експертів, саме відставка Разумкова була головною метою, яку ставили перед собою Зеленський та його оточення, збираючи депутатів у Трускавці.
    Міністр цифрової трансформації Федоров анонсував запуск мережі 5G, переведення органів влади на безпаперову технологію, надання всіх держпослуг у режим онлайн, а також доведення частки галузі IT у ВВП країни до 10 %. Він оголосив, що електронне голосування буде впроваджено протягом 2 років.

Пандемія коронавірусу

  • За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні впродовж доби проведено 54 тис. тестів на коронавірус, виявлено інфікування 8 тис. осіб. Одужали 1,5 тис. хворих, померли – 125. Вакциновано 53 тис. громадян. У Трускавці перед депутатами президентської фракції виступив міністр охорони здоров'я Ляшко, який оголосив про підготовку виготовлення "вакцини українського виробництва". За його словами, вакцина з'явиться вже наступного року. Міністр не назвав компанію, яка надала свою ліцензію на виробництво.
  • У світі зафіксовано 351 тис. випадків зараження, померли 5,7 тис. людей.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли позиції українських військ із важкої артилерії та мінометів у Новозванівці в районі Попасної в Луганській обл., з мінометів – у Мар'їнці на околиці Донецька й у Нью-Йорку (Новгородському) на захід від Горлівки. Перестрілки та вогневі контакти сталися в Новоселівці Другій на схід від траси Донецьк – Маріуполь, у Зайцевому на околиці Горлівки, у Світлодарську та Новолуганському в районі водосховища, а також на півночі Луганської обл. – у Новотошківському на трасі Р-66 та в Золотому неподалік від ділянки розведення військ і КПВВ на окуповану територію. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу поранено українського бійця.

Україна та світ

  • За інформацією європейських ЗМІ, Єврокомісія на прохання Польщі, Румунії, Словаччини та країн Балтії розглядає питання про відкриття в Україні військово-навчальної місії.

 

No comments:

Post a Comment