September 27, 2021

26.09.2021: Росія планує вкласти в ОРДЛО протягом 3 років понад $12 млрд

Росія планує вкласти в ОРДЛО протягом 3 років понад $12 млрд

  • Росія планує вкласти в ОРДЛО протягом 3 років понад $12 млрд.
  • Новий український лоукостер Bees запускає рейс до Одеси.

В Україні

  • Надплановий дефіцит Пенсійного фонду за 8 місяців склав 12 млрд грн. За цей же період торік перевищення склало 16 млрд грн.
  • Нова українська авіакомпанія-лоукостер Bees Airlines анонсувала початок польотів. Перший рейс відбудеться 14 жовтня за маршрутом Київ-Одеса, Польоти відбуватимуться 5 разів на тиждень, ціна квитків – від 640 грн.
  • Депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Шуфрич, голова парламентського комітету з питань свободи слова, купив 60 % акцій телеканалу "Перший незалежний". Канал створили журналісти телеканалів "112", "ZIK" і "NewsOne", які було закрито указом президента Зеленського за рішенням РНБО.
  • Глава Бюро економічної безпеки Мельник заявив, що початком діяльності відомства буде вивчення незаконних схем та їхнього корупційного прикриття, і лише за певний час планує проведення перевірок підприємств. Верховна Рада перенесла запуск роботи Бюро на 2 місяці – на кінець листопада.

Пандемія коронавірусу

  • У неділю було проведено трохи понад 27 тис. тестів на коронавірус, підтверджено 3 тис. випадків зараження, одужали майже 1 тис. хворих, померли – 94. За добу вакциновано лише 37 тис. громадян, попри велику кількість пунктів вакцинації, які влада відкриває навіть у торгових центрах. Глава українського парламенту Разумков оголосив про заперечний результат тесту та висловив готовність приступити до роботи. Українська прикордонна служба за місяць перевірила понад 300 тис. "сертифікатів" та виявила 575 підроблених.
    У світі підтверджено тестами 324 тис. випадків зараження, померли 5 тис. хворих. На реєстр "паспортів вакцинації" в Нідерландах скоєно кібератаку.

Війна

  • На Донбасі сталися перестрілки із застосуванням гранатометів та стрілецької зброї у Водяному та Лебединському на приморській ділянці фронту, у Мар'їнці на околиці Донецька, у Нью-Йорку (Новгородському) у районі Горлівки та в Новолуганському на Світлодарському водосховищі. У зоні бойових дій підірвався на вибуховому пристрої й загинув український боєць, ще одного – поранено внаслідок обстрілу.
  • Росія прискореними темпами інтегрує "республіки" Донбасу до свого економічного простору. За програмою прискореного соціально-економічного розвитку територій, російська влада планує вкласти в "ДНР" і "ЛНР" понад 900 млрд руб. (приблизно $12 млрд) протягом 3 наступних років. За російськими даними, на цій території проживають 2,8 млн чол., З них 38 % – пенсіонери, середня зарплата становить 15 тис. Руб (в Ростовській обл. РФ – 35 тис. Руб.). У цю суму не включено військове підтримання "республік".

Україна та світ

  • На парламентських виборах у Німеччині перемогла Соціал-демократична партія. Партія канцлера Меркель ХДС, яка вигравала всі попередні вибори, провалила кампанію й посіла лише 2 місце, з істотним відставанням від переможця, через провалення кампанії її новим лідером Лашеттом. На третьому місці ≠ Партія зелених, на четвертому – Вільна демократична партія, на п'ятому – ультраправа "Альтернатива для Німеччини". Переговори про створення коаліції почнуться у вівторок і не будуть легкими.
    Лідери 3 з 5 партій виступають за відновлення взаємовигідних зв'язків із Росією та добудову газогону "Північний потік-2". У неділю оголосила про припинення постачання газу та розірвання контрактів зі споживачами одна з великих газорозподільних компаній Deutsche Energopool через економічну недоцільність після зростання цін та виснаження запасів газу в підземних сховищах.
    Через різке зростання цін у Європі на газ (понад 20 разів проти 2020 р) Росія одержує надприбутки, які вкладає в розвиток військового потенціалу.
  • Туреччина готова закупити ще кілька російських ракетних комплексів С-400, попри можливі санкції з боку країн Заходу насамперед США. Водночас турецька армія підтримує повстанців на півночі Сирії, де урядові сили ведуть наступ за підтримки Росії. Прессекретар російського президента Пєсков заявив, що заяви турецького президента Ердогана про незаконність окупації Криму не стануть перешкодою для його візиту до РФ.

 

No comments:

Post a Comment