September 26, 2021

25.09.2021: Російські війська не відведено від українського кордону після завершення навчань "Захід-2021"

Російські війська не відведено від українського кордону після завершення навчань "Захід-2021"

  • Російські війська не відведено від українського кордону після завершення навчань "Захід-2021".
  • Глава ТСК Безугла викликає на засідання комісії журналіста Бутусова "за розголошення секретної інформації".

В Україні

  • За оцінкою Міністерства агрополітики, експорт зернових цього маркетингового року може скласти 24,4 млн т, що дасть близько $ 6 млрд валютного виторгу. Усі ці кошти одержать великі агрохолдинги.
  • Світовий банк запропонував компанії "Оператор ГТС України" розглянути можливість фінансування модернізації компресорних станцій під прокачування водню. РНБО доручила Кабміну розрахувати можливість запуску водневого продуктопроводу до ЄС на базі наявної газотранспортної системи.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж доби зроблено 50 тис. тестів на коронавірус, підтверджено інфікування 4,6 тис. осіб, одужали майже 1 тис. хворих, померли – 69, вакциновано 64 тис. громадян. У світі зафіксовано 383 тис. випадків зараження, померли 6 тис. хворих.
    У Грузії після вакцинації чверті дорослого населення кількість тих, хто прагне зробити щеплення, суттєво зменшилася. У Нідерландах відбувся масовий мітинг проти вимоги пред'явлення "паспортів вакцинації" в закладах громадського харчування та культури. Уряд країни звільнив високопоставлену чиновницю за критику "паспортів".

Війна

  • Окупанти обстріляли з мінометів, стрілецької зброї та гранатометів Лебединське на ділянці фронту в районі узбережжя Азовського моря, вогневі контакти сталися неподалік – у Водяному та на околиці Донецька – у Мар'їнці. У Верхньоторецькому на північний захід від Горлівки українські війська було обстріляно з мінометів. Унаслідок обстрілу поранено українського бійця.
  • Міжнародний Червоний Хрест через пункт пропуску "Новотроїцьке" відправив на окуповану територію 3 вантажівки з гігієнічними наборами для мешканців "ДНР". Це перший гуманітарний конвой за довготривалий час, протягом якого "влада республік" не пропускала громадян та гуманітарні вантажі через карантин.
  • Командувач Збройними силами генерал Залужний повідомив, що Росія не відвела війська від українського кордону, у Білорусі тощо. За словами командувача, керівництво країни розглядає наразі лише один варіант звільнення окупованих територій Донбасу – політико-дипломатичний.

Україна та світ

  • Український боксер Усик виграв у британця Джошуа бій за майже всі титули (пояси) професійного боксу. Незабаром має відбутися бій-реванш – так було передбачено контрактом.
  • Міністр закордонних справ РФ Лавров в ООН заявив, що невизнання Заходом виборів до Держдуми в окупованому Криму є спробою відвернути увагу від відмови України виконувати мінські домовленості.

Тренди

  • Глава тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування злочинів проти держави Безугла викликала на допит через соцмережу Facebook журналіста Бутусова, за те, що він нібито опублікував свідчення колишнього глави Головного управління розвідки Міноборони Бурби. Крім того, що Бутусов не повідомив жодної конкретної інформації, а лише написав, що Бурба підтвердив свої твердження, журналіст за законом має право не розкривати свої джерела. Примусити журналіста до цього може тільки суд, парламентська комісія таких повноважень не має.
    Сайт "Цензор.НЕТ", де Бутусов працює головним редактором, уже понад добу працює нестабільно через кібератаку.

No comments:

Post a Comment