September 19, 2021

18.09.2021: Путін використовує "нових громадян" з ОРДЛО для голосування за "Єдину Росію"

Путін використовує "нових громадян" з ОРДЛО для голосування за "Єдину Росію"

  • Путін використовує "нових громадян" з ОРДЛО для голосування за "Єдину Росію".

В Україні

  • "Нова пошта" оголосила про укладення угод із платіжними системами MasterCard і Visa для приймання платежів безпосередньо, без банків-посередників.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні за добу було зроблено приблизно 45 тис. тестів на коронавірус, виявлено 4 тис. Інфікованих, одужали – 0,5 тис. хворих, померли – 46, вакциновано 58 тис. осіб. Міністерство охорони здоров'я повідомило про перевищення 50 % рівня шпиталізацій хворих на коронавірус уже в 10 областях.
    У світі зафіксовано 418 тис. випадків зараження, померли – 6,8 тис. людей. Велика Британія скасовує частину обмежень, зокрема,  вимогу про обов'язковий тест до прибуття до країни. У жовтні повністю скасувати обмеження планує Ірландія. В одному з найбільших міст Австралії – Брисбені – відбулися масові маніфестації проти коронавірусних обмежень. Подібна акція відбулася й  у Парижі. На відміну від попереднього тижня, вона була нечисленною – у ній, за підрахунками поліції, узяли участь приблизно 17 тис. осіб.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Новоселівці Другій, на схід від траси Донецьк-Маріуполь. Перестрілки та вогневі контакти із застосуванням гранатометів сталися всією лінією фронту – у Широкиному на схід від Маріуполя, у Південному (Чигирях) і Нью-Йорку (Новгородському) в околицях Горлівки, а також на північному заході Луганської обл. – у Катеринівці неподалік від Попасної. За інформацією штабу операції об'єднаних сил, під час бойових дій армія втрат не зазнала.

Україна та світ

  • У Росії почалися вибори до Держдуми. З "республік" ОРДЛО автобусами організовано привозять "нових громадян" на голосування до населених пунктів Ростовської області, частина голосувальників отримує паспорти РФ безпосередньо перед підвезенням на ділянки. МЗС Молдови висловив стурбування рішенням Росії відкрити виборчі дільниці в невизнаній Придністровській "республіці".
  • 14 депутатів Європарламенту від Польщі звернулися до керівництва Єврокомісії з пропозицією про розслідування дій Газпрому в Європі, які підривають правила економічної конкуренції та спрямовані на продавлювання сертифікації газогону "Північний потік-2". Німецька "Партія зелених" уважає, що газогін може бути не введено в експлуатацію, оскільки Газпром не виконує вимоги європейського законодавства. Якщо прокачування все-таки почнеться, то російського монополіста буде оштрафовано на велику суму.

Тренди

  • Зеленський та його оточення намагаються форсувати прийняття закону про олігархів. За словами заст. глави фракції "Слуга народу" Кравчук, закон може бути проголосований уже наступного тижня, навіть попри критику західних партнерів та відправлення його спікером Разумковим до Венеціанської комісії. Представник президента в Конституційному суді Веніславський повідомив, що документ буде винесено на голосування в редакції, яку проголосовано профільним комітетом, усі інші поправки вважаються відхиленими. Разумков заявив, що інші країни приймали подібні закони разом із законодавством про посилення контролю за монополіями та про лобістську діяльність.


 

No comments:

Post a Comment