September 13, 2021

12.09.2021: Зеленський не вбачає сенсу в переговорах із Путіним без обговорення Криму

Зеленський не вбачає сенсу в переговорах із Путіним без обговорення Криму

  • Зеленський не вбачає сенсу в переговорах із Путіним без обговорення Криму.
  • Під Києвом знайдено вбитим суддю Печерського суду.
  • На Донбасі загинув ще один військовослужбовець.

В Україні

  • У селі під Києвом знайдено труп судді Печерського суду Писанця, який виносив рішення у справі про вбивство журналіста Шеремета. Офіс генпрокурора повідомив, що тримає справу на особливому контролі.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж добу проведено 21,5 тис. тестів на коронавірус, підтверджено інфікування 1,2 тис. осіб, одужали – 0,8 тис., померли – 18 хворих, вакциновано 45,1 тис. громадян. У світі зафіксовано 374 тис. випадків зараження, померли 5,9 тис. хворих.
    Мер Києва Кличко висловив надію, що протягом холодного сезону вдасться уникнути оголошення жорстких обмежень, хоча влада готується до їхнього запровадження.
    У 1,5 тис. громадян Ізраїлю, які брали участь у святкуванні єврейського нового року в Умані, по поверненню на батьківщину виявлено зараження на коронавірус.

Війна

  • На Донбасі армія знову зазнала втрат. Унаслідок попадання ракети з протитанкового комплексу у військову вантажівку у Верхньоторецькому в районі Горлівки загинув водій, ще 3 військовослужбовців дістали поранення. Перестрілки та вогневі контакти сталися в Невельському в околицях Донецька, у Нью-Йорку (Новгородському), Верхньоторецькому та Зайцевому в районі Горлівки, а також на півночі Луганської області – у Катеринівці неподалік від Попасної, у Причепилівці на трасі Р-66 та в Золотому неподалік від КПВВ і ділянки розведення військ.
  • Президент Зеленський вважає, що жителі окупованих територій Донбасу та Криму можуть узяти участь у виборах до російської Держдуми, якщо мова буде йти про їхню особисту безпеку. Секретар РНБО Данилов заявив, що влада України розглядає воєнний спосіб деокупації Донбасу та Криму, проте прагне уникнути масових жертв.

Україна та світ

  • Радник президента США з питань енергетичної безпеки Хокстайн попередив європейські країни про можливу енергетичну кризу цієї зими через недопостачання газу Росією.
  • Прессекретар російського президента Пєсков не відкидає варіанту політичної інтеграції Росії та Білорусі в єдину державу, "якщо це відповідатиме інтересам обох країн". За його словами, на зустрічі президентів Путіна та Лукашенка підписано 28 угод про інтеграцію. Лукашенко на навчаннях "Захід-2021" заявив, що Росія надасть Білорусі до 2025 р озброєння на суму $1 млрд.
    Через зростання військової загрози з Півночі президент Зеленський заявив, що Україну неможливо захопити за 7 днів, як стверджує Лукашенко. За словами Зеленського, мова про відхід США з України не йде. На думку українського президента, США мусять нарощувати присутність, проте це рішення цілком залежить від американського президента.
    Прессекретар українського президента Никифоров повідомив, що Зеленський не вбачає сенсу в переговорах із Путіним без обговорення питання Криму.

 

No comments:

Post a Comment