September 12, 2021

11.09.2021: Місія МВФ приїде до України наприкінці вересня

Місія МВФ приїде до України наприкінці вересня

  • Місія МВФ приїде до України наприкінці вересня.
  • На Донбасі нове загострення, загинули 2 військовослужбовців.

Пандемія коронавірусу

  • У суботу в Україні зроблено 38,7 тис. тестів на коронавірус, підтверджено інфікування 2,2 тис. осіб, одужали 0,5 тис. хворих, померли – 22, вакциновано 77,4 тис. громадян. У світі зафіксовано 453 тис. інфікованих, померли 7,7 тис. осіб.
    За опитуванням онлайн-сервісу OLX, понад 40 % підприємців не готові до ще одного "локдауну".
    У Парижі відбулася ще одна маніфестація проти "паспортів здоров'я" за участю понад 120 тис. осіб, яка переросла в зіткнення з поліцією. У Великобританії уряд оголосив початок вакцинації дітей віком 12–15 років.

Війна

  • На Донбасі оперативна ситуація знову загострилася. Під обстріл артилерії потрапили позиції українських військ та житлові квартали Новогнатівки на схід від Волновахи та Верхньоторецького в районі Горлівки. Перестрілки та вогневі контакти сталися у Водяному й Талаківці на приморській ділянці фронту, у Старогнатівці на схід від траси Донецьк – Маріуполь, у Нью-Йорку (Новгородському) в околицях Горлівки, у Луганській обл. – у Новоолександрівці в околицях Попасної, у Причепилівці на трасі Р-66 та в Золотому неподалік від КПВВ та ділянки розведення військ. У Нью-Йорку з безпілотника на українські позиції було скинуто міни калібру 82 мм. Унаслідок обстрілів та бойових дій загинули 2 українських військовослужбовців, поранено – 9.
    Міністр закордонних справ Кулеба вважає, що в разі поглинання Росією Білорусі, зона потенційної небезпеки для України розшириться ще на 1 тис. км. Головнокомандувач Збройних сил Залужний заявив, що армія готується до відбиття широкомасштабного вторгнення російських військ.

Україна та світ

  • МВФ планує направити до України місію для аналізу ситуації щодо виконання урядом вимог меморандуму про співпрацю та можливого відновлення роботи за програмою stand by.
  • Канцлер Німеччини Меркель заявила, що уряд країни сприятиме збереженню Україною статусу транзитера російського газу. За словами глави Нафтогазу Вітренка, газотранспортна система країни відчуватиме серйозні проблеми в разі "рваного" графіка прокачування Росією, оскільки на західному кордоні країни в цьому випадку виникнуть складності в забезпеченні параметрів якості газу. Він наполягає на перенесенні точки постачання російського газу до Європи з західного кордону України на східний. У такому варіанті Україна зможе забезпечити належні параметри транзиту, а за прокачування розплачуватимуться європейські споживачі.
  • Президент Естонії Кальюлайд наполягає на тому, що Україна є неприйнятною країною для інвестицій, оскільки має серйозні проблеми з правосуддям. За її словами, для членства в ЄС Україні потрібно виконати Копенгагенські критерії, від яких вона перебуває на відстані "кількох світлових років". Український міністр закордонних справ Кулеба стверджує, що європейські країни використовують проблеми з реформами в країні, щоби не визнавати неготовність ЄС до приймання.
  • Секретар РНБО Данилов вважає, що учасники саміту "Кримської платформи" мусять робити активні кроки після масових порушень Росією прав людини в окупованому Криму.

Тренди

  • Секретар РНБО Данилов анонсував засідання Ради, яке буде присвячено появі нових олігархів після "банкопаду" в Україні у 2015–2016 рр. Він також заявив, що в Україні є 2–3 олігархи в аграрній галузі.
  • Міністр юстиції Малюська запропонував власникам мас-медіа пройти перевірку на поліграфі, відповівши на питання щодо виплачування "тіньових" зарплат.



 

No comments:

Post a Comment