August 30, 2021

29.08.2021: В Україні відзначили День пам'яті бійців, які загинули на Донбасі

В Україні відзначили День пам'яті бійців, які загинули на Донбасі

  • В Україні відзначили День пам'яті бійців, які загинули на Донбасі.
  • Зустріч Зеленського з Байденом перенесено на 1 вересня.
  • Україна заборонила в'їзд автомобілів із номерами самопроголошеної Придністровської республіки.

В Україні

  • В Україні відзначили День пам'яті воїнів, які загинули у війні на Донбасі. У центрі Києва встановлено меморіал на згадку про загиблих киян. Біля Михайлівського собору відбувся мітинг пам'яті бійців, які загинули в Іловайському котлі. Президент Зеленський надав звання Героя України бійцю-добровольцю Горбенку та солдату Гурняку, які загинули у 2014 р. У неділю помер Герой України підполковник Петраківський, якого було поранено влітку 2014 року в аеропорту Луганська. Зеленський заявив, що має намір дати житло або виплатити компенсації всім сім'ям загиблих та ветеранам протягом півтора року.
  • Укрпошта з 28 серпня приймає як офіційні електронні паспорти з програми "Дія".
  • Нафтогаз України підвищив ціну на газ як постачальник "останньої надії" до 12,0 грн/м3 з урахуванням ПДВ без вартості транспортування.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж доби протестовано 18,7 тис. осіб, Виявлено 749 носіїв коронавірусу. Одужали 291 хворий, померли – 18, вакциновано 41,5 тис. осіб. У світі підтверджено тестами 455 тис. випадків зараження коронавірусом, померли 7,4 тис. хворих.
    Чиновники українського Міністерства освіти повідомили, що до початку навчального року повністю вакциновано 29 % працівників шкіл, ще 29 % – щеплено однією дозою вакцин. До України в рамках програми COVAX доставлено зі США ще 188 тис. доз вакцини Pfizer.
    Попри драконівські карантинні обмеження у Франції, влада не планує вимагати пред'явлення "паспортів здоров'я" для голосування на виборах президента навесні 2022 р.
    В Ізраїлі розпочато вакцинацію третьою дозою препарату Pfizer всіх охочих. Китайська влада відкидає висновки доповіді розвідки США про лабораторне походження вірусу.

Війна

  • У неділю окупаційні війська розпочали активні бойові дії на півночі Луганської області – у Попасній та неподалік – у Новозванівці, у районі траси Р-66 "Бахмутка" – у Причепилівці та Кримському, а також у Золотому неподалік від ділянки розведення військ. На ділянці фронту на азовському узбережжі – у Широкиному – українські війська були обстріляно з мінометів. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілів поранено 2 українських військовослужбовців.

Україна та світ

  • Переговори президентів Зеленського та Байдена знову перенесено. Зустріч відбудеться 1 вересня у Вашингтоні. У столиці США український президент проведе 31 серпня та 1 вересня, а потім відвідає Каліфорнію.
  • Представники 98 країн, України тощо, заявили, що лідери руху Талібан дозволили їхнім громадянам вільний виїзд з Афганістану. Держсекретар США повідомив, що в Афганістані все ще перебуває приблизно 300 громадян, які висловили бажання покинути країну. Американський безпілотник завдав удару по автомобілю, у якому ймовірно перебував терорист-смертник із вибухівкою – унаслідок потужного вибуху загинули та дістали поранення кілька місцевих жителів. Турецька влада заявила, що не може взяти на себе відповідальність за недопущення нової хвилі мігрантів з Афганістану до Європи.
  • Україна заборонила в'їзд до країни автомобілів із номерами невизнаної Придністровської республіки, попри прохання влади Молдови про подовження дозволу. З 28 серпня відновлено рух поїздів маршрутом Одеса – Кишинів, який проходить через Придністров'я.
  • Українські атлети відмінно виступають на Паралімпіаді в Токіо, їхні результати набагато краще за основну олімпійську збірну.

No comments:

Post a Comment