August 27, 2021

26.08.2021: Марченко заявив, що 40-річним не варто розраховувати на пенсію

Марченко заявив, що 40-річним не варто розраховувати на пенсію

  • Марченко заявив, що 40-річним не варто розраховувати на пенсію.
  • Засідання ТКГ знову закінчилося без результатів.
  • Серед постраждалих від теракту в Кабулі громадян України немає.

В Україні

  • Президент Зеленський затвердив Стратегію зовнішньої політики України та рішення РНБО про створення кібервійськ. Зеленський вважає, що інвестиційна привабливість країни впала "через антирекламу", яку розповсюджують деякі країни та бізнесмени.
  • Кабмін затвердив за результатами конкурсу главою Укравтодору в. о. керівника компанії Кузькіна, який працював першим заступником відомства.
    Прийнято постанову про порядок позбавлення звань магістра та бакалавра за порушення принципів доброчесності насамперед за плагіат.
  • Міністерство енергетики винесло на громадське обговорення законопроєкт про впровадження системи контрактів на різницю тарифів між звичайною та "зеленою" електроенергією.
  • Компанія Укренерго повідомила, що запаси вугілля на електростанціях критично низькі – у 2 рази менше. ніж заплановано. Це може призвести до зриву опалювального сезону.
  • У центрі Києва стався інцидент – 51-річний громадянин кинув "коктейль Молотова" у двері Офісу уповноваженого з прав людини. За інформацією прокуратури, його могли підштовхнути до цього вчинку конфлікт із державними органами.
  • На міжбанку попит на валюту зростає, проте курс долара збільшився незначно, оскільки Держказначейство виплатило лише невелику частину відшкодування ПДВ експортерам: 26,77 ₴/$ (+0,06 грн), 31,51 ₴/€ (+0,17 грн), 3,62 ₴/10 руб.

Пандемія коронавірусу

  • За даними Міністерства охорони здоров'я, у країні проведено 53,5 тис. тестів на коронавірус, виявлено 2032 носії, одужали 1253 хворих, померли – 66. За добу зроблено 173 тис. щеплень, усього з початку кампанії вакциновано 5,2 млн осіб. У світі зафіксовано 714 тис. випадків зараження, померли 10,8 тис. хворих. Головний санітарний лікар Кузін заявив, що за нинішніх темпів поширення інфекції уряд може оголосити "локдаун" у листопаді. За його словами, запровадження жорстких обмежень можна буде відтермінувати, якщо прискорити вакцинацію й дотримуватися дистанціювання.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з мінометів у передмістях Авдіївки, зі стрілецької зброї – у Новолуганському в районі Світлодарського водосховища, з протитанкового ракетного комплексу – в Орєховому на трасі Р-66 на півночі Луганської обл. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, під час бойових дій дістав кульове поранення український військовослужбовець.
  • Відбулася чергова відеоконференція тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі. На ній знову не було прийнято жодних рішень. Українська делегація зажадала якнайшвидшого проведення обміну полоненими, забезпечити суворе дотримання режиму припинення вогню, розблокувати роботу КПВВ та усунути перешкоди для гуманітарного розмінування 19 ділянок на лінії фронту. Було припинено спробу Росії долучили до участі колабораціоністку Пирогову, яку було засуджено в Україні за тероризм. 2 вересня відбудеться засідання експертної групи з екологічних проблем затоплених шахт у прифронтовій зоні.

Україна та світ

  • Польща будує паркан на кордоні з Білоруссю, для запобігання неконтрольованого проникнення мігрантів із Білорусі. За добу побудовано 3 км огорожі.
  • У столиці Афганістану Кабулі терористи-смертники здійснили 6 вибухів, унаслідок яких загинули понад 100 людей, серед яких – 12 американських військовослужбовців, кількасот – дістали поранень. Відповідальність за теракти взяло на себе угрупування "Ісламська держава". Президент США Байден віддав наказ завдати у відповідь удар по терористах, водночас він стверджує, що Талібан та ІДІЛ між собою не пов'язані. За інформацією українського МЗС, громадян України серед постраждалих немає.

Тренди

  • Міністр фінансів Марченко заявив, що людям у віці від 40 років і молодше не варто розраховувати на державну пенсію, оскільки населення стрімко старіє. За його словами, наразі кількість пенсіонерів та осіб, що працюють практично зрівнялися, а вже за кілька років один працівник буде годувати кількох пенсіонерів. Марченко вважає, що накопичувальна пенсійна система дасть змогу розв'язувати цю проблему.

 

No comments:

Post a Comment