August 26, 2021

25.08.2021: Кальюлайд не радить інвестувати в Україну

Кальюлайд не радить інвестувати в Україну

  • Кальюлайд не радить інвестувати в Україну.
  • Медведчук стверджує, що весь газ із реверсу – російський.

В Україні

  • Президент Зеленський присвоїв позачергові військові звання новопризначеним командувачам Збройних сил та родів військ, керівництву СБУ й Нацполіції, а також дипломатичні звання – дипломатам, міністру закордонних справ Кулебі тощо.
  • Німецька компанія Deutsche Bahn Engineering & Consulting уклала договір з Укрзалізницею про консультування в галузі вантажних перевезень. Чиновники заявили, що у 2022 р німецька компанія може взяти в управління цей напрям.
  • Після довгих вихідних торгівля на міжбанківській біржі пожвавилася, попит практично збігався з пропозицією. Виплати Держказначейством відшкодування ПДВ експортерам, що тривають, та погашення ОВДП спричинили повільне зростання курсу долара: 26,71 ₴/$ (+0,04 грн), 31,34 ₴/€ (+0,22 грн), 3,62 ₴/10 руб (+0,04 грн).

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією МОЗ, у країні в середу проведено 52,4 тис. тестів на коронавірус, підтверджено інфікування 1581 осіб, зроблено 162 тис. щеплень. Одужали 1269 хворих, померли – 45. У світі, за даними сайту Worldometers, зафіксовано 717 тис. випадків зараження, померли 11,2 тис. хворих.
    Вочевидь, що влада не змогла забезпечити прискорені темпи вакцинації. Уже не йдеться про 10 млн громадян, яких міністр Ляшко планував вакцинувати до кінця літа – навіть 5 млн осіб навряд чи буде щеплено 2 дозами. Мер Івано-Франківська Ратушняк запропонував виплатити премії працівникам освіти, які вакцинуються до 1 вересня.

Війна

  • На Донбасі сталися вогневі контакти в Травневому на околиці Горлівки, у Новолуганському в околицях Світлодарського водосховища й у Катеринівці неподалік від Попасної. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, армія завершила добу без втрат.

Україна та світ

  • Президент Естонії Кальюлайд не радить підприємцям інвестувати в Україну. За її словами, вести бізнес у країні небезпечно. Вона підкреслила, що судову реформу провалено, а справедливості в судах досягти неможливо. Кальюлайд уважає, що Україні для вступу в ЄС буде потрібно понад 20 років, а перспектива вступу до НАТО з'явиться лише після деокупації всієї території.
  • Суд у Німеччині виніс рішення відмовити компанії "Nord Stream 2" у виведенні газопроводу з-під вимог третього енергопакета ЄС. Прессекретар російського президента Пєсков заявив, що компанія самостійно робитиме подальші кроки для введення газопроводу в експлуатацію.

Тренди

  • Журналісти та експерти звернули увагу на те, що в промові спікера Верховної Ради Разумкова з нагоди Дня незалежності пролунали звинувачення Зеленського та його оточення в узурпації влади. Разумков назвав дії президента "самодурством диктаторського типу" та попередив, що подібна поведінка влади в Україні завжди закінчувалося майданами. Він також заявив, що не допустить прийняття законів, які зазіхають на територіальну цілісність та суверенітет країни, які президент може внести до парламенту за результатами переговорів із Путіним.
  • Міністр фінансів Марченко заявив, що Україна проситиме адміністрацію США про надання гарантій під емісію єврооблігацій. Марченко визнав, що в бюджеті не вистачає коштів на виплату субсидій, навіть попри перевиконання плану надходжень Податковою та Митною службами. За словами Марченка, рішення США про гарантування українських боргових паперів безпосередньо залежить від подовження співпраці зі МВФ. Він також заявив, що уряд незабаром внесе до Верховної Ради законопроєкт про непряму оцінку доходів громадян.
  • Кум російського президента Медведчук заявив, що Україна купує в Європі російський газ і звинуватив владу в приховуванні цього факту. За його словами, до країни через європейських посередників постачається 10–14 млрд м3 газу щорічно.


 

No comments:

Post a Comment