August 19, 2021

18.08.2021: Репетиція параду на День Незалежності спричинила транспортний колапс у Києві

Репетиція параду на День Незалежності спричинила транспортний колапс у Києві

  • Репетиція параду на День Незалежності спричинила транспортний колапс у Києві.
  • На Донбасі окупанти вбили ще одного українського бійця.
  • Приватбанк повідомив Коломойського та Боголюбова про позов ізраїльського суду через "Голос України".

В Україні

  • У Києві відбулася перша репетиція параду на День Незалежності. Рух транспорту в столиці було практично паралізовано – виникли гігантські пробки через перекриття основних магістралей для перекидання техніки.
  • Спікер парламенту Разумков підписав розпорядження про проведення позачергового засідання Верховної Ради 23 серпня, на якому має бути прийнято звернення до міжнародних організацій і урядів із закликом підтримати "Кримську платформу". МЗС повідомив, що в саміті "платформи" візьмуть участь представники 44 країн.
    На ще одному засіданні – у День Незалежності 24 серпня – депутати від президентської фракції планують ухвалити в першому читанні президентський законопроєкт про великий герб країни.
  • Нацкомісія з регулювання в галузі енергетики та комунальних послуг посилила вимоги до постачальників електроенергії, обмеживши максимальний час відключення живлення побутовим споживачам із 24 до 12 год протягом місяця восени, влітку й навесні, та до 6 год – взимку.
  • Укрзалізниця підвищила з 17 серпня тарифи на вантажні перевезення.
  • Приватбанк опублікував у газеті "Голос України" позов ізраїльського суду про шахрайство в сумі $600 млн від квітня 2021 р до колишніх власників банку олігархів Коломойського та Боголюбова.
  • Комісія з регулювання азартних ігор видала ліцензію державному Ощадбанку на відкриття залу ігрових автоматів та казино в столичному готелі Ramada Encore Kyiv. Журналісти з'ясували, що банк одержав ліцензію для невідомого орендаря, оскільки ліцензіатом може бути лише власник приміщення.
  • Обсяги торгів на міжбанківській біржі скоротилися до середнього рівня – $164 млн. Валюту продавав державний Приватбанк – учасники торгів уважають, що це були кошти малих та середніх підприємств, яким була потрібна гривня для сплати податків. За оцінкою банкірів, НБУ придбав протягом сесії $5–10 млн. На четвер курс встановлено на позначці 26,65 ₴/$ (-0.03 грн), 31,24 ₴/€ (-0,14 грн), 3,62 ₴/10 руб (-0,01 грн).

Київ

  • За словами мера Кличка, для заміни всіх маршруток столиці буде потрібно не менш ніж 1 тис. нових автобусів, вартість яких становить 10 млрд грн, плюс, ще 5 млрд грн потрібно на переоснащення інфраструктури. Він заявив, що в бюджеті міста таких коштів немає, і донори також не готові надати цю суму.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в середу проведено 50,5 тис. тестів, виявлено інфікування 1560 осіб, одужали 898 хворих, померли – 32. Вакциновано впродовж доби 120 тис. громадян, а з початку кампанії – 4,9 млн. У світі в середу тестами підтверджено 696 тис. випадків зараження, померли 10,6 тис. хворих. Всесвітня організація охорони здоров'я не вбачає необхідності у вакцинації третьою "бустерною" дозою для посилення імунітету. Водночас низка країн, США тощо, уже почали таку кампанію або готуються до неї. Президент Зеленський підписав указ про посилення відповідальності за підроблення цифрових "сертифікатів вакцинації". Однак законодавчо відповідальність за підробку та внесення неправдивих відомостей до бази даних не встановлено ​​– уряд до 1 грудня лише має розробити відповідний законопроєкт. Кабмін додав вакцину виробництва Johnson&Johnson до офіційного списку дозволених до застосування препаратів, дані про вакцинацію нею вноситимуться до цифрового сертифіката.

Війна

  • На Донбасі окупанти ні на день не припиняють обстріли позицій українських військ і населених пунктів усією лінією фронту, усе частіше застосовують міномети. У середу сталися вогневі контакти й перестрілки в Широкиному та Водяному на ділянці фронту в районі узбережжя Азовського моря, в Опитному в околицях Донецька, у Нью-Йорку (Новгородському) на схід від Горлівки, та в Луганській обл. – у Новоолександрівці в околицях Попасної та в Кримському в районі траси Р-66 "Бахмутка". За зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу вбито українського бійця.
  • Кабмін затвердив стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 р. Її метою проголошено створення "поясу успішності" в прифронтовій зоні.

Україна та світ

  • Німецький уряд повідомив, що під час візиту до України канцлера Меркель буде нагороджено Орденом Свободи. Також було опубліковано повідомлення про призначення уповноваженого із забезпечення транзиту російського газу Україною – ця посада була передбачена угодою між Німеччиною і США щодо "Північному потоку-2".
  • Американська адміністрація оголосила про блокування $9,5 млрд золото-валютного резерву Афганістану, МВФ призупинив фінансову допомогу країні через невизначений статус нової влади.

Тренди

  • СБУ провела обшуки в кабінеті й будинку заст. голови Київської міської адміністрації Непопа, а також у низки чиновників адміністрації та підрядників. За твердженням слідства, йдеться про привласнення чиновниками за допомоги комерційних компаній бюджетних коштів у сумі майже 30 млн грн, які було виділено на ремонт шкіл та дитячих садків.
    Київська адміністрація заявила, що організатори концерту італійського співака Бочеллі на День Незалежності встановили сцену в Маріїнському парку на місці поховання загиблих під час революції та громадянської війни 1917–1921 рр. Організатори звинуватили міську владу в брехні.
    У ЗМІ та соціальних мережах з'явилася інформація, що через відкриття кримінальних справ Офіс президента намагається скинути мера Кличка з посади голови КМДА, замінивши його лояльним собі чиновником. Однак ще у 2003 р Конституційний суд встановив, що головою адміністрації президент може призначити лише мера, хоча перед подіями на Майдані у 2013 р на це місце Янукович призначив свого ставленика Попова.

No comments:

Post a Comment