August 16, 2021

15.08.2021: У Кривому Розі убито мера Павлова

У Кривому Розі убито мера Павлова

  • У Кривому Розі убито мера Павлова.
  • З Кабула евакуйовано 8 громадян України після захоплення талібами Афганістану.

В Україні

  • У Кривому Розі знайдено вбитим мера Павлова. Його соратники з партії "Опозиційна платформа – За життя" головною версією події вважають вбивство. Уродженець Кривого Рогу президент Зеленський пообіцяв узяти розслідування під особистий контроль. Низка експертів пов'язують смерть мера з переділом сфер впливу в місті бандитськими угрупованнями.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ України оголосив, що впродовж доби в країні зафіксовано 417 випадків інфікування коронавірусом, одужали 248 пацієнтів, померли – 14, вакциновано – 51 тис. осіб. Міністр охорони здоров'я Ляшко визнав, що за нинішніх темпів вакцинації обіцяні їм місяць тому 10 млн щеплень до кінця серпня зробити неможливо.
    У світі підтверджено 470 тис. випадків інфікування, померли – 8,1 тис. хворих.

Війна

  • На Донбасі сталися перестрілки зі стрілецької зброї і гранатометів в околицях Світлодарська в районі водосховища, а також на півночі Луганської області – у Катеринівці неподалік від Попасної й у Золотому поруч із ділянкою розведення військ та КПВВ на окуповану територію. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, армія завершила добу без втрат.

Україна та світ

  • Таліби захопили практично всю територію Афганістану, столицею Кабул тощо та оголосили країну Ісламським еміратом. Президент Гани повідомив, що подає у відставку для уникнення кровопролиття й утік із 2 соратниками до Узбекистану. В аеропорту Кабула, який доки контролюють американські війська, хлинув потік біженців, комерційні рейси скасовано. Президент Зеленський оголосив, що з країни чартерним рейсом евакуйовано 80 осіб, зокрема, 8 громадян України. Американська адміністрація висловила здивування швидким просуванням країною військ Талібану, а держсекретар Блінкен пообіцяв запровадити санкції в разі порушення прав людини.

 

No comments:

Post a Comment