August 13, 2021

12.08.2021: Дуда візьме участь у саміті "Кримської платформи"

Дуда візьме участь у саміті "Кримської платформи"
  • Дуда візьме участь у саміті "Кримської платформи".

В Україні

  • За повідомленнями з Миколаєва, у місті все ще працюють магазини російської мережі "Світлофор" під торговою маркою Mere, попри заяви секретаря РНБО Данилова про їхнє закриття. Мережа оголосила про плани розширення та відкриття магазинів в інших містах країни.
  • Антимонопольний комітет погодив купівлю Трускавецького заводу розливу мінеральної води – одного з найбільших у країні – дочірній компанії "Dragon Capital Investment" бізнесмена Фіали.
  • Портфель гривневих ОВДП нерезидентів скоротився на 3,1 млрд грн після погашення в середу облігацій Мінфіном, однак вони купують валюту поступово, не розхитуючи курс. Ситуацію на торгах визначили продажі валюти агрохолдингами та металургійними комбінатами, надлишки (приблизно $5 млн) викупив Нацбанк. Курс на п'ятницю встановлено на рівні 26,77 ₴/$ (-0.03 грн), 31,42 ₴/€ (+0,01 грн), 3,64 ₴/10 руб (+0,02 грн).

Пандемія коронавірусу

  • За даними українського МОЗ, за добу в країні проведено 47,3 тис. тестів на коронавірус, виявлено зараження 1,2 тис. осіб, одужали – 1 тис. хворих, померли – 44. Вакциновано 163 тис. громадян, усього з початку кампанії однією або двома дозами щеплено 4,5 млн осіб. У світі, за даними сайту Worldometers, підтверджено тестами зараження 713 тис. людей, померли 10,4 тис. хворих.

Війна

  • На Донбасі тривають бої місцевого значення під Донецьком – у Новомихайлівці й Пісках, а також в околицях Горлівки – у Південному, де українські війська було обстріляно з мінометів та протитанкового ракетного комплексу. Унаслідок обстрілу дістав поранення український боєць. Спостерігачі місії ОБСЄ повідомили про велику кількість важкої техніки та артилерії, яку "влада ДНР" перекинула "для навчань" до прифронтових районів у порушення домовленостей.

Україна та світ

  • Президент Польщі Дуда підтвердив свою участь у саміті "Кримської платформи", який відбудеться 23–24 серпня, а також у святкуванні 30-річчя Незалежності. У відповідь на різку заяву міністра закордонних справ Лаврова цодо саміту, глава МЗС України Кулеба заявив, що захід відбудеться "за будь-якої погоди". За словами Кулеби, Росія намагається перекласти на українську владу відповідальність за екологічну ситуацію на півострові.
  • Україна відправила спортсменів на Паралімпійські ігри до Токіо.
  • Український МЗС закликав громадян України, які перебувають в Афганістані, негайно покинути територію країни, де війська талібів одна за одною захоплюють провінції після виведення військ США й НАТО.

No comments:

Post a Comment