August 09, 2021

08.08.2021: Україна в медальному заліку Олімпіади – на 44 місці

 Україна в медальному заліку Олімпіади – на 44 місці

  • Україна в медальному заліку Олімпіади – на 44 місці.

В Україні

  • Партія "Слуга народу" провела триденні збори "Зе! молоді" в Скадовську.

Пандемія коронавірусу

  • За даними Міністерства охорони здоров'я України, у країні зафіксовано 300 випадків інфікування коронавірусом, померли 5 хворих, одужали – 281, вакциновано 51 тис. громадян. У світі підтверджено тестами 472 тис. випадків зараження, померли 8 тис. хворих. В Італії відбулися масові мітинги проти запровадження "зелених перепусток" до місць загального користування, які демонстранти називають "фашистськими". У Франції, попри масові протести, влада запровадила обов'язкову вакцинацію медиків та працівників соцслужб, а також доступ до місця загального користування та на транспорт за "паспортами вакцинації". Фінляндія з 9 серпня дозволила в'їзд українським туристам.

Війна

  • На Донбасі сталися перестрілки в Широкиному на приморській ділянці фронту, у Світлодарську в районі водосховища, а також у Луганській області – у Новоолександрівці в околицях Попасної й у Золотому поруч КПВВ на окуповану територію, що так і не було відкрито. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, під час бойових дій українські війська втрат не зазнали.

Україна та світ

  • Україна на Олімпіаді в Токіо завоювала 19 медалей – 1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових медалей і у медальному заліку посіла 44 місце з 86 учасників. Тріумфатором стала команда США, на другому місці – Китай, на третьому – Японія.
  • У тринадцяту річницю вторгнення Росії до Грузії МЗС України закликав міжнародну спільноту посилити тиск на РФ для деокупації Абхазії та Південної Осетії.

No comments:

Post a Comment