August 01, 2021

31.07.2021: Україна здобула срібну та бронзову медалі Олімпіади в Токіо

Україна здобула срібну та бронзову медалі Олімпіади в Токіо

  • Україна здобула срібну та бронзову медалі Олімпіади в Токіо.
  • СБУ назвала захоплення Чауса "законним" і не допускає до нього адвокатів.
  • Вітренко відкидає можливість закупівлі російського газу.

В Україні

  • Скандал навколо колишнього судді Чауса розгорається. СБУ оголосила, що її співробітники суддю не викрадали, а діяли "суто в рамках повноважень". Дружина Чауса, яка залишилася в Молдові, заявила, що з нею зв'язувалися співробітники Служби та заявили, що з її чоловіком усе гаразд. Водночас адвокат Чауса стверджує, що йому не повідомили про місцезнаходження підзахисного та не допускають до нього.

Пандемія коронавірусу

  • У вихідні, як зазвичай, фіксується менше випадків зараження та смертей – як в Україні, так і в усьому світі. За інформацією МОЗ, у суботу підтверджено тестами 484 випадки інфікування коронавірусом, одужав 131 хворий, померли – 6, зроблено 68 тис. щеплень. Штам "дельта" поступово поширюється всією Україною. У всьому світі впродовж доби зареєстровано 534 тис. випадків інфікування, померли 8,9 тис. хворих.
    Канадський уряд повідомив, що понад 80 % населення віком від 12 років уже вакциновано, принаймні, однією дозою препаратів. У багатьох містах Франції, у Парижі тощо, відбулися жорсткі сутички з поліцією під час масових маніфестацій проти "паспортів здоров'я" та обов'язкової вакцинації, у яких, за оцінкою ЗМІ, узяли участь понад 200 тис. осіб. Уряд Чорногорії обмежив відвідування ресторанів та інших підприємств галузі послуг – вхід дозволено тільки особам, що мають "паспорт", туристам теж треба мати "паспорт".

Війна

  • На Донбасі сталися перестрілки та вогневі контакти, із застосуванням мінометів тощо, у Водяному на приморській ділянці фронту, в Авдіївці в районі Донецька, у Шумах в околицях Горлівки та в Новолуганському на березі Світлодарського водосховища. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу поранено українського бійця.

Україна та світ

  • На Олімпіаді в Токіо срібну медаль для України виборов плавець Романчук, бронзову – тенісистка Світоліна.
  • Глава Нафтогазу Вітренко стверджує, що Україна не купуватиме російський газ за жодних умов і буде боротися за те, щоби газогін "Північний потік-2" не було сертифіковано. Кандидат у канцлери Німеччини від владної партії Лашетт заявив, що проти Росії буде оголошено додаткові санкції в разі ескалації агресії проти України.
  • У курортних зонах на півдні та заході Туреччини вирують лісові пожежі. Влада евакуювала мешканців кількох готелів, проте це не стримує українських туристів від відвідин країни.

No comments:

Post a Comment