July 11, 2021

10.07.2021: У Чорному морі завершилися міжнародні військові навчання Sea Breeze 2021

У Чорному морі завершилися міжнародні військові навчання Sea Breeze 2021

  • У Чорному морі завершилися міжнародні військові навчання Sea Breeze 2021.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні за добу зроблено 42,3 тис. щеплень, усього вакциновано 1 або 2 дозами 2,3 млн громадян. Також протестовано 25,4 тис. осіб, виявлено інфікованих — 290, одужали — 374 хворих, померли — 5. Міністр охорони здоров'я Ляшко закликав населення вакцинуватися зараз, поки епідемічна ситуація в країні стабільна. У Чернігові розпочався вільна вакцинація жителів препаратом Comirnati компанії Pfizer/BioNTec.
    У світі темпи поширення інфекції не спадають. У суботу, коли зазвичай реєструється менше випадків, тестами підтверджено зараження 425 тис. осіб, померли — 7,5 тис. Спалах епідемії сталася в Таїланді, де було запроваджено наджорсткі обмеження, і більшість населення країни щеплено китайськими вакцинами. За твердженням низки лікарів, ці препарати не забезпечують достатнього захисту від нових штамів, тому потрібна додаткова вакцинація. Також різке зростання інфікування зафіксовано в Нідерландах та Португалії, уряди яких посилили обмеження. Група експертів країн "великої двадцятки" G20 рекомендує витратити $74 млрд на боротьбу з коронавірусом у наступні 5 років. За їхнім твердженням, це нібито дасть змогу запобігти наступної пандемії.

Війна

  • Окупанти на Донбасі все частіше застосовують важку артилерію, міномети та протитанкові ракетні комплекси для обстрілів позицій українських військ і населених пунктів, бойові дії тривають усією лінією фронту. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, зіткнення сталися на ділянці фронту в районі Маріуполя — у Широкиному та Водяному, в околицях Донецька — у Пісках та Водяному, у Миронівському та Світлодарську в районі водосховища, а також у Золотому Луганської області поруч із ділянкою розведення військ. Упродовж доби втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • У Чорному морі завершилися багатонаціональні навчання Sea Breeze 2021. Країни НАТО забезпечують постійну військову присутність у Чорному морі. Конвенція Монтре обмежує термін перебування військових суден іноземних держав у внутрішньому морі 21 добою, а також їхню водотоннажність, тому НАТО направляє до регіону нові судна на підставі ротації для стримування зростання військової присутності Росії.
  • Сайт президента розмістив інформацію про переговори глави Офісу Єрмака з заст. держсекретаря США Нуланд. Темами розмови були підготовка візиту Зеленського до США, судова та антикорупційна реформи, корпоративне управління держпідприємствами та банками, а також енергетична безпека України та Європи в умовах форсування Росією введення в експлуатацію газогону "Північний потік-2".

 

No comments:

Post a Comment