July 10, 2021

09.07.2021: На сайт ВМС скоєно кібератаку

На сайт ВМС скоєно кібератаку

  • На сайт ВМС скоєно кібератаку.
  • На Донбасі загинув ще один український боєць.
  • Дата візиту Зеленського у Вашингтон та порядок денний переговорів ще не узгоджено.

В Україні

  • На сайт Військово-морських сил України скоєно кібератаку. Чиновники звинуватили в зламі Росію. Міністерство оборони стверджує, що витоку документів не було, попри публікацію зловмисниками на сайті інформації про військові навчання Sea Breeze 2021. Сайт Міністерства оборони встояв.
  • Президент Зеленський призначив своїм новим прессекретарем ведучого телеканалу олігарха Ахметова "Україна 24" Никифорова. Заст. глави Офісу Костюка переведено на посаду радника президента, а ще одним заступником голови Офісу призначено колишнього чиновника режиму Януковича — Дніпрова.
  • Автозаправки Glusco купує азербайджанська компанія SOCAR New Energy. ЗМІ називають фактичним власником Glusco співголову політради партії "Опозиційна платформа — За життя" кума російського президента Медведчука.
  • За даними Держстату, інфляція в червні знизилася до 0,2 % проти травня, коли ціни зросли на 1,3 %. За 6 місяців, за підрахунками чиновників, інфляція зросла на 6,4 %, а з травня минулого року — на 9,5 %. Борг населення за комунальні послуги за підсумками травня скоротився на 5,4 млрд грн і наразі становить 69 млрд грн.
  • Курс долара поступово зростає на тлі купівлі валюти Сітібанком, який обслуговує нерезидентів. Перекосу між попитом та пропозицією практично не було. Курс на понеділок зафіксовано на рівні 27,32 ₴/$ (+0,03 грн), 32,41 ₴/€ (+0,09 грн), 3,68 ₴/10 руб (+0,05 грн). За даними НБУ, за тиждень регулятор купив на міжбанку $20 млн.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні зростають темпи вакцинації. У п'ятницю щеплено майже 115 тис. громадян. Зроблено понад 40 тис. тестів на коронавірус, інфікування підтверджено в 507 осіб, одужали 809 хворих, померли — 20. У світі впродовж доби зафіксовано 492 тис. випадків зараження, померли 8,5 тис. людей.
    Ізраїль оголосив про проходження обов'язкової самоізоляції осіб, що в'їжджають у країну, незалежно від наявності антитіл або щеплень, до моменту одержання результатів тесту, який зроблено в країні.

Війна

  • Інтенсивність бойових дій на Донбасі зростає знову, окупанти все частіше застосовують проти українських військ міномети та важку артилерію, активно ведуть авіарозвідку, використовуючи безпілотники російського виробництва. Бойові зіткнення та перестрілки сталися на ділянці фронту в районі узбережжя Азовського моря — у Широкиному та Водяному, в околицях Донецька — у Новомихайлівці, Невельському, Пісках та Авдіївці, на північ від Горлівки — у Зайцевому, у районі Світлодарського водосховища — у Миронівському, Світлодарську, Троїцькому, а також на півночі Луганської області — у Новозванівці в районі Попасної, навколо траси Р-66 "Бахмутка" — у Новотошківському, Орєховому, Кримському. Штаб операції об'єднаних сил повідомив, що від кулі снайпера загинув український боєць, ще троє — дістали поранень та бойових травм унаслідок обстрілів.

Україна та світ

  • Прессекретар президента Никифоров повідомив, що порядок денний та дату візиту Зеленського до США все ще узгоджують. Американський президент Байден провів телефонні переговори з президентом РФ Путіним, однією з головних тем яких були постійні кібератаки на американські компанії та державні структури з Росії. Ситуація в Україні не обговорювалася.

Тренди

  • Центр "Соціс" оприлюднив результати чергового соцопитування, у якому взяли участь 2 тис. осіб. Президентський рейтинг очолює Зеленський, якого підтримують 22,2 % респондентів. Слідом йде його попередник Порошенко з 14,2 %, на третьому місці — глава партії "Сила й честь" Смешко із 7,9 %, на четвертому — лідер "Батьківщини" Тимошенко із 6,5 % підтримки, замикає п'ятірку співголова "Опозиційної платформи — За життя "Бойко із 6,1 %. У парламентському рейтингу лідирує партія Зеленського "Слуга народу" з 18,9 % підтримки респондентів, далі йдуть "Європейська солідарність" — 13,8 %, "ОПЗЖ" — 10,1 %, "Батьківщина" — 8,3 %, "Сила й честь" — 6,3 %. 62 % опитаних уважають, що країна рухається в неправильному напрямі. Замовника опитування не вказано.
  • У Львові скоїв ДТП депутат від "Слуги народу" Юрченко, який торік став учасником корупційного скандалу. Тест підтвердив, що він перебував у стані наркотичного сп'яніння. Глава партії Корнієнко закликав Юрченка здати мандат добровільно.

No comments:

Post a Comment