July 05, 2021

04.07.2021: Україна відсвяткувала День ВМС

Україна відсвяткувала День ВМС

  • Україна відсвяткувала День ВМС.
  • На Донбасі в бою загинув військовий медик.

В Україні

  • Україна відствяткувала День Військово-морських сил. Президент Зеленський на параді в Одесі оголосив, що США з наступного року розпочнуть передавання Україні новітніх бойових катерів Mark VI. У порту Південний наразі будується інфраструктура для розміщення сторожових катерів типу Island, які поставлено до України в рамках допомоги США. За його словами, з 2021 року до країни надійдуть британські мінні тральники та сучасні ракетні катери. У Туреччині закладено корпус українського корвета, який буде добудовано на українській корабельні до кінця 2023 р. Зеленський заявив, що міжнародні навчання Sea Breeze 2021 є свідоцтвом того, що Захід не кинув Україну наодинці з російською агресією.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ України повідомив про всього 244 випадки зараження на коронавірус, виписано 419 хворих, померли – 14. У неділю темпи вакцинації впали – щеплено 24 тис. осіб. У світі впродовж доби, за даними сайту Worldometers, підтверджено тестами 330 тис. випадків зараження, померли 6,2 тис. хворих. Єгипет знімає практично всі карантинні обмеження на роботу ресторанів, торгових центрів та готелів. Міністр охорони здоров'я Франції Веран закликав громадян країни вакцинуватися якомога швидше, оскільки, за його твердженням, наприкінці липня країна може стикнутися з новою хвилею епідемії через поширення штаму "Дельта". Понад 300 медпрацівників Італії подали позов до суду про визнання незаконною вимоги уряду про поголовну вакцинацію працівників приватних та державних соцслужб, медсестер та фармацевтів тощо. Прем'єр-міністр Великобританії Джонсон анонсував скасування майже всіх обмежень у країні з 19 липня.

Війна

  • На Донбасі бойові дії зі застосуванням мінометів не припиняються ні на день. Вогневі контакти та бойові зіткнення сталися всією лінією фронту від Азовського моря до півночі Луганської області – у Водяному на приморській ділянці фронту, у Мирному на схід від траси Донецьк – Маріуполь, у Березовому та Тарамчуку в районі Новотроїцького КПВВ, у Пісках та Авдіївці в районі Донецька, а також у Золотому поруч із ділянкою розведення військ. Унаслідок обстрілів загинув військовий медик, ще одного військовослужбовця поранено.

Україна та світ

  • Прессекретар російського президента Пєсков учергове звинуватив владу України в невиконанні мінських домовленостей та тиску на політичних опонентів, що, за його твердженням, є перешкодою для прямих переговорів президентів Зеленського й Путіна. Пєсков підкреслив, що мінські домовленості як спосіб урегулювання конфлікту на Донбасі вважають безальтернативними й інші лідери "нормандської четвірки" – канцлер Меркель та президент Макрон і поскаржився на те, що Захід не запроваджує санкції проти України через невиконання взятих на себе зобов'язань. За його словами, Росія й надалі надаватиме гуманітарну допомогу "кільком мільйонам людей", яких відторгнула та взяла в блокаду на Донбасі власна країна.
  • Колишнього прем'єр-міністра Франції Фійона призначено членом правління дочірньої російської компанії "Зарубежнефть", яка веде розвідку нафтогазових родовищ та видобуток вуглеводнів за межами РФ.


 

No comments:

Post a Comment