June 29, 2021

28.06.2021: Співавтори Конституції Шишкін і Хмара звинуватили Зеленського в її "вбивстві"

Співавтори Конституції Шишкін і Хмара звинуватили Зеленського в її "вбивстві"

  • Співавтори Конституції Шишкін і Хмара звинуватили Зеленського в її "вбивстві".
  • Рада ЄС схвалила приєднання України до угоди про відкрите небо.

В Україні

  • Україна відсвяткувала День Конституції. У Верховній Раді відбулося урочисте засідання, на якому були присутні як гості ті, хто ґвалтував Конституцію, зокрема, колишній глава парламенту, член Партії регіонів Рибак, який продавлював ухвалення "диктаторських законів" Януковича. Президент Зеленський вніс як невідкладний законопроєкт про великий Державний Герб. Під час виступу президента співавтори основного закону колишній депутат Хмара та колишній суддя Конституційного суду Шишкін піднялися з місць у футболках із написами "Зе! вбивця Конституції". Зеленський підписав указ про нагородження орденом Свободи (посмертно) співавторів Конституції – колишніх депутатів Мусіяку та Сироту.
    Під Офісом президента відбулася численна акція, учасники якої оголосили Зеленському "підозру в державній зраді".
  • Президент Зеленський підписав закон про автоматичну фіксацію порушень вантажоперевізниками габаритно-вагового контролю та посилення відповідальності за ці дії.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж добу підтверджено тестами всього 182 випадки зараження на коронавірус, померли 5 хворих, одужали – 582. За даними МОЗ, усі області країни – у "зеленій" карантинній зоні. У світі за добу зафіксовано 317 тис. випадків інфікування, померли 6,3 тис. осіб. Попри високі темпи вакцинації, у Великобританії різко зросла кількість заражень – вона наразі вже вище, ніж у січні, причому значна частина тих, що заразилися – уже дістали щеплень.

Війна

  • На Донбасі сталися перестрілки у Водяному на приморській ділянці фронту й у Новотошківському на трасі Р-66 на півночі Луганської області. Вночі позиції українських військ було обстріляно з мінометів у Невельському в околицях Донецька. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, армія завершила добу без втрат.

Україна та світ

  • Рада ЄС схвалила підписання з Україною, Вірменією та Катаром угоди про відкрите небо. Український парламент планує ратифікувати цю угоду восени.
  • Помічник держсекретаря США Кент повідомив, що американська адміністрація й надалі веде переговори з владою Австрії про екстрадицію українського олігарха Фірташа, якого звинувачено в підкупі індійських чиновників для постачання титану компанії Boeing.
  • Російський президент Путін оголосив про постановку на бойове чергування новітніх зенітно-ракетних комплексів С-500, а також ракет середнього та дальнього радіуса дії, які можуть бути носіями ядерних боєголовок.
  • Білорусь після запровадження Євросоюзом санкцій призупинила свою участь у програмі "Східного партнерства".

 

No comments:

Post a Comment