June 21, 2021

20.06.2021: Кабмін планує витратити на святкування Дня Незалежності 5,4 млрд грн

Кабмін планує витратити на святкування Дня Незалежності 5,4 млрд грн

  • Кабмін планує витратити на святкування Дня Незалежності 5,4 млрд грн.
  • Цього тижня в Україні зроблено 367 тис. щеплень.

В Україні

  • Уряд запланував витратити на святкування 30-річчя Незалежності України 5,4 млрд грн. Чиновники спробували виправдатися, заявивши, що частину цих коштів буде направлено на фінансування інфраструктурних проєктів, а на святкові заходи асигновано 100 млн грн.
    Кабмін подовжив на 3 місяці повноваження 4 членів наглядової ради Укрзалізниці, зокрема, колишнього депутата Лещенка. Тимчасова слідча комісія Верховної Ради наказала звільнити всіх членів наглядової ради та голову правління компанії. Прем'єр-міністр Шмигаль повідомив про укладення Укрзалізницею договору з підприємством "Крюківський вагонобудівний завод" на постачання 100 пасажирських вагонів. На думку експертів, вимоги до тендеру було прописано у такий спосіб, що всі інші виробники, європейські тощо, не змогли в ньому взяти участь.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією МОЗ, в Україні впродовж доби зафіксовано всього 323 три випадки зараження коронавірусною інфекцією, померли 16 хворих, одужали – 677. У неділю вакциновано різними препаратами 4,4 тис. громадян, загалом за тиждень щеплено 367 тис. осіб. У світі, за даними сайту Worldometers, зареєстровано 296 тис. випадків інфікування, померли 6,3 тис. осіб.

Війна

  • На Донбасі сталися зіткнення в Старогнатівці на схід від Волновахи, у Травневому в районі Горлівки, а також у Причепилівці та Новозванівці на півночі Луганської області. У цьому ж районі ВСУ засобами радіоелектронної боротьби запобігли спробі окупантів ведення аеророзвідки за допомоги безпілотника. За інформацією штабу операції Об'єднаних сил, армія протягом доби втрат не зазнала.
    На думку глави української делегації на переговорах тристоронньої контактної групи Кравчука, питання щодо участі США в "нормандському форматі" може бути вирішено після візиту президента Зеленського до Вашингтону.

Україна та світ

  • Федеральна резервна система США оголосила про підвищення відсоткової ставки, що призвело до зміцнення долара щодо інших світових валют і неминуче негативно вплине на привабливість цінних паперів країн, що розвиваються, зокрема, України.
  • Радник американського президента Салліван визнав, що адміністрація Байдена готувала додаткову допомогу Україні в розмірі $100 млн, але заявив, що її було б виділено лише в разі ескалації агресії РФ. За його словами, ці кошти не є частиною допомоги в сумі $275 млн, яку  затвердив Конгрес

Тренди

  • Глава Верховної Ради Разумков заявив, що міністр внутрішніх справ Аваков ефективно виконує свої обов'язки, необхідності в його заміні він не вбачає.

 

No comments:

Post a Comment