June 07, 2021

06.06.2021: Збитки найбільших держпідприємств у 2020 р склали 72 млрд грн

Збитки найбільших держпідприємств у 2020 р склали 72 млрд грн

  • Збитки найбільших держпідприємств у 2020 р склали 72 млрд грн.
  • Зеленський розчарований відмовою США від нових санкцій проти "Північного потоку-2".

В Україні

  • За підсумками 2020 р 15 найбільших держпідприємств зазнали збитків на суму 72,4 млрд грн, з яких третина – 27,5 млрд грн – це збитки на "Укренерго" через виплати за "зеленим тарифом". 19 млрд грн склали збитки Нафтогазу, 11,9 млрд грн – Укрзалізниці, 5,9 млрд грн – Державної продовольчо-зернової корпорації, 4,8 млрд грн – Енергоатому.
  • НБУ в п'ятницю надав 3 банкам 3-місячні кредити рефінансування на загальну суму 800 млн грн під 7,5 % річних.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією МОЗ, в Україні впродовж доби проведено 17,6 тис. тестів на коронавірус, підтверджено зараження всього 0,5 тис. людей, одужали – 1,7 тис., померли – 33 хворих. Зроблено 24,9 тис. щеплень. У неділю черг на вакцинацію в Києві не було.
    У світі в неділю зафіксовано 328 тис. випадків інфікування, померли – 7,8 тис. хворих. Майже сто колишніх президентів, прем'єр-міністрів та міністрів закордонних справ різних країн закликали "велику сімку" оплатити вакцинацію всього населення світу, щоби зупинити мутацію вірусу та запобігти повернення пандемії. Вони оцінили у $60 млрд потребу у фінансуванні такої програми, яка триватиме 2 роки.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли зі стрілецької зброї та гранатометів Широкине і Гнутове на приморській ділянці фронту, з мінометів – позиції українських військ у Пісках на околиці Донецька, перестрілки сталися в Луганському на Світлодарському водосховищі й у Новотошківському на трасі Р-66 на півночі Луганської обл. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед особового складу ЗСУ протягом доби не було.
  • З неділі на 14 діб припинено пропуск громадян через КПВВ "Чаплинка" на адміністративному кордоні з Кримом у зв'язку з ремонтними роботами.

Україна та світ

  • Представник уряду Німеччини Зайберт заявив, що транзит російського газу через Україну триватиме й після завершення будівництва газогону "Північний потік-2". Президент Зеленський в інтерв'ю виданню Axios висловив розчарування відмовою американської адміністрації посилити санкції проти "Північного потоку-2". На його думку, президент Байден може переграти Росію й урятувати Україну. Одним із найважливіших кроків для цього український президент вважає надання Україні плану дій щодо членства в НАТО. На думку видання, Білий дім відмовився від організації зустрічі Байдена з Зеленським після зміни керівництва "Нафтогазу".

No comments:

Post a Comment