May 31, 2021

30.05.2021: Укравтодор підписав меморандум про будівництво київської окружної автодороги

Укравтодор підписав меморандум про будівництво київської окружної автодороги

  • Укравтодор підписав меморандум про будівництво київської окружної автодороги.

В Україні

  • Укравтодор підписав меморандум із великою американською компанією Bechtel на будівництво окружної автодороги навколо Києва завдовжки майже 150 км.
  • Під Офісом президента напередодні засідання апеляційного суду відбулася нечисленна акція на підтримку активіста Стерненка. Зеленського в будівлі не було.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж доби зроблено 15,2 тис. тестів, виявлено інфікування 1 тис. осіб, померли – 64 хворих, одужали – 4,9 тис. Попри вільне вакцинування, упродовж доби щеплення зроблено всього 6,2 тис. особам. За словами міністра охорони здоров'я Ляшка, у червні вакцинація населення прискориться після надходження великих партій вакцин. Він також прогнозує послаблення карантину в літні місяці через втому населення від коронавірусних обмежень.
    У світі зафіксовано 402 тис. випадків інфікування, померли 8,4 тис. людей.

Війна

  • Окупанти обстріляли українські війська з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї в Майорську на околиці Горлівки, перестрілка сталася в Золотому на півночі Луганської обл., поруч із ділянкою розведення військ. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, ВСУ протягом доби втрат не зазнали.

Україна та світ

  • США планують запровадити санкції проти 9 великих білоруських держкомпаній. Адміністрація президента Байдена закликала білоруську владу дати згоду на міжнародне розслідування інциденту з посадкою авіалайнера Ryanair, звільнити всіх політв'язнів та вступити в діалог із громадянським суспільством та опозицією для обговорення можливих дострокових президентських виборів. Євросоюз також планує оголосити санкції проти основних секторів економіки та чиновників Білорусі.

 

No comments:

Post a Comment