May 17, 2021

16.05.2021: Великі мережі АЗС припинили продаж преміального пального

Великі мережі АЗС припинили продаж преміального пального

  • Великі мережі АЗС припинили продаж преміального пального.
  • Серед найбільших отримувачів відшкодування ПДВ – компанії Ахметова.

В Україні

  • Великі мережі АЗС припинили продаж преміального бензину та дизпалива після запровадження максимальної торговельної надбавки. Чиновники Мінекономіки стверджують, що постанова Кабміну про держрегулювання не стосується преміальних сортів палива.
  • Найбільшим отримувачем відшкодування ПДВ із бюджету стала дочірня компанія "Сантрейд" американського агроімпортера Bunge, далі йдуть держпідприємство "Гарантований покупець", "Запоріжсталь" та Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча олігарха Ахметова, а також "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Пандемія коронавірусу

  • В Україні протягом доби проведено 17,9 тис. тестів на коронавірус, підтверджено інфікування 2,1 тис. людей, померли – 109 хворих, одужали – 6,9 тис. У світі в неділю зафіксовано 538 тис. випадків зараження, померли 9,9 тис. осіб.
    З 17 травня Туреччина поступово послаблює коронавірусні обмеження – зменшується час комендантської години, відкриваються торговельні центри. Послаблює карантин і Чехія, починається вакцинація громадян віком понад 40 років. Великобританія запроваджує цифрові "сертифікати здоров’я" для осіб, що виїжджають за кордон. Влада Сінгапуру підсилює карантин через швидке поширення індійського штаму серед дітей.

Війна

  • На Донбасі всією лінією фронту тривають безперервні бойові дії зі застосуванням мінометів, вогнеметів, гранатометів та стрілецької зброї. Упродовж доби вогневі контакти та бойові зіткнення сталися у Водяному на приморській ділянці фронту, у Новоселівці та Старогнатівці на схід від Волновахи, у Пісках на околиці Донецька, у Луганському та Троїцькому – на Світлодарському виступі, а також на півночі Луганської обл. – у Причепилівці, Новотошківському й Катеринівці. Українські війська відкривали вогонь у відповідь на обстріли, втрат серед українських військовослужбовців немає.
  • Речник української делегації на переговорах тристоронньої контактної групи Арестович заявив, що влада має намір до літа скасувати штрафи за в’їзд українських громадян з ОРДЛО через територію Росії. "Республіки" блокують проїзд людей через КПВВ, тому єдиний шлях до України – через РФ, з перетинанням кордону двічі.

Україна та світ

  • До Чорного моря прямує патрульний катер Королівського флоту Великої Британії Trent, який відвідає Одесу. Максимальний термін перебування судна в Чорному морі – 21 доба.

 

No comments:

Post a Comment