May 05, 2021

04.05.2021: Житомирська обл. вийшла з "червоної" карантинної зони

Житомирська обл. вийшла з "червоної" карантинної зони

  • Житомирська обл. вийшла з "червоної" карантинної зони
  • Розслідувачі OCCRP виявили незадекларовані офшори Порошенка.
  • Окупанти обстріляли з мінометів коронавірусну лікарню в Красногорівці.

В Україні

  • Колишній депутат від "Партії регіонів" та "Опозиційного блоку" Колесніков оголосив про створення нової партії, яка, за його словами, "не буде партією єдиного регіону". ЗМІ називають спонсором партії олігарха Ахметова.
  • За інформацією Центру дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP), колишній президент Порошенко є власником не менш ніж 6 незадекларованих офшорних компаній, розслідувачі виявили зв’язок ще 11 офшорних фірм із його основними бізнесами. Для переказу грошей компанії використовували австрійський банк Raiffeisen Bank International. Партія Порошенка "Європейська солідарність" заперечує зв’язок олігарха з цими офшорами.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні у вівторок проведено 29 тис. тестів, виявлено зараження коронавірусом 2,6 тис. людей, одужали – 7,7 тис., померли – 161. У світі впродовж доби, за даними сайту Worldometers, зафіксовано 777 тис. випадків інфікування, померли – 13,7 тис. осіб.
    З 5 травня рішенням комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Житомирська область виходить із "червоного” карантинного режиму, його замінено на "жовтий". За даними Міністерства охорони здоров’я, "червоною" зоною незабаром може бути оголошено Черкаську обл.
    Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що Україна не закуповуватиме російську вакцину "Супутник-V" та закликав населення до вакцинування.
    Уряд Ірану заявив про завершення випробувань власної вакцини від коронавірусу. Уряд Німеччини планує послабити обмеження для вакцинованих двома дозами, рішення має бути затверджене Бундестагом. Туреччина оголосила про відновлення авіасполучення з Росією з 1 червня.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли з мінометів позиції українських військ у Водяному на приморській ділянці фронту й у Красногорівці в околицях Донецька. Перестрілки та вогневі контакти зі застосуванням гранатометів та стрілецької зброї сталися в передмістях Авдіївки та в Луганському на Світлодарському водосховищі. У районі Горлівки українські війська засобами радіоелектронної боротьби подавили безпілотник, який здійснював розвідку прифронтовій території. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія під час бойових дій втрат не зазнала. У Верхньоторецькому в околицях Горлівки на міні підірвався місцевий житель. У Красногорівці під мінометний обстріл потрапила лікарня, де перебувають хворі на коронавірус, за інформацією Мар’їнської військово-цивільної адміністрації, постраждалих немає.

Україна та світ

  • Держсекретар США Блінкен та міністр закордонних справ Німеччини Маас не дійшли згоди щодо перспектив добудови газогону "Північний потік-2". Німеччина й надалі наполягає на завершенні будівництва, США наголошують, що введення його в експлуатацію негативно вплине на енергетичну безпеку Європи.
    Блінкен заявив, що Росія мусить нести відповідальність за свої дії, для чого США чинитимуть тиск на неї. За словами прессекретаря Держдепартаменту США Прайса, Росія мусить виконати свої зобов’язання за мінськими домовленостями, а також припинити окупацію Криму.

 

No comments:

Post a Comment