May 02, 2021

01.05.2021: Верховний суд скасував оголошення Вірастюка депутатом

Верховний суд скасував оголошення Вірастюка депутатом

  • Верховний суд скасував оголошення Вірастюка депутатом.
  • Офіс президента оголосив про підписання контракту на постачання 10 млн доз вакцини Pfizer.

В Україні

  • Верховний суд частково задовольнив позов кандидата в депутати на виборах в Івано-Франківській обл. Шевченка та скасував протокол Центральної виборчої комісії про оголошення переможцем представника президентської партії "Слуга народу" Вірастюка.

Пандемія коронавірусу

  • За даними українського МОЗ, упродовж доби в країні зроблено 43,4 тис. тестів на коронавірус, підтверджено зараження 5,1 тис. осіб, 5,8 тис. – одужали, 160 – померли. У світі зафіксовано 796 тис. випадків інфікування, померли 12,9 тис. людей. Лідером із захворюваності та смертності залишається Індія.
    Офіс президента повідомив про підписання контракту з фірмою Pfizer про постачання 10 млн доз вакцини.

Війна

  • 1 травня на Донбасі окупанти 12 раз порушили режим припинення вогню. Бойові дії зі застосуванням мінометів, гранатометів та стрілецької зброї тривають на приморській ділянці фронту – у Водяному й Талаківці, на околиці Донецька – у Пісках та в районі Горлівки – у Шумах, Південному, Новгородському. У Водяному на позиції українських військ знову були скинуто гранати з безпілотника, у Майорську на околиці Горлівки ВСУ засобами радіоелектронної боротьби подавили безпілотник, який проводив авіарозвідку. За повідомленням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілу було поранено українського бійця, ВСУ відкривали вогонь у відповідь на обстріли.

 

No comments:

Post a Comment