March 22, 2021

21.03.2021: Депутати президентської партії засудили дії маніфестантів під Офісом президента

Депутати президентської партії засудили дії маніфестантів під Офісом президента

  • Депутати президентської партії засудили дії маніфестантів під Офісом президента.
  • Київська область – уже в "червоній" карантинній зоні.

В Україні

  • Офіс президента оцінив збитки від вандалізму під час акції на підтримку активіста Стерненка у 2 млн грн. Фракція "Слуга народу" засудила дії маніфестантів і закликала їх добиватися справедливого суду "іншими методами". Депутати ініціювали позачергове засідання Верховної Ради для обговорення наслідків акції. Після суботніх подій поліція перекрила доступ до будівлі.
  • Глава парламентського комітету з енергетики Герус стверджує, що у 2020 році частка електроенергії з Росії, яку імпортовано в Україну, склала 0,15 % обсягу виробництва в країні.

Пандемія коронавірусу

  • Міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що в Україні в неділю проведено 34,1 тис. тестів на коронавірус, підтверджено зараження 7,9 тис. людей, одужали – 3 тис. хворих, померли – 157. За його словами, першу дозу вакцини CoviShield вже дістали 111 тис. осіб, з понад 300 тис. тих, хто записався на вакцинацію. Він заявив, що з 22 березня починається другий етап кампанії щеплень, під час якого міністерство планує вакцинувати сімейних лікарів та осіб віком понад 80 років.
    МОЗ оголосив Київську область "червоною" карантинною зоною. Найбільша кількість шпиталізацій – у Вінницькій області. Миколаївська адміністрація має намір запровадити жорсткий карантин у місті з 24 березня.
    У 7 містах країни УПЦ Московського патріархату влаштувала "хресні ходи" за участі великої кількості людей. Попри масове порушення обмежень, поліція не зафіксувала порушень карантинного режиму.
    У світі зафіксовано 426 тис. випадків інфікування, померли 6 тис. осіб. Попри масову вакцинацію населення, уряди країн ЄС не планують відмовлятися від карантинних обмежень. Офіс канцлера Німеччини наполягає на подовженні жорсткого карантину. Уряд Чехії має намір подовжити режим надзвичайної ситуації до 11 квітня. В Амстердамі відбувся мітинг проти карантинних обмежень, відбулися зіткнення з поліцією учасників акції. Ціни на нафту на світових ринках знову знижуються на тлі подовження карантину в країнах ЄС.
    Глава Єврокомісії фон дер Ляєн заявила, що ЄС поки не вбачає можливості ділитися вакцинами з країнами, що розвиваються. Єврокомісар із питань внутрішнього ринку Бретон уважає нераціональним застосування російської вакцини "Супутник-V", оскільки РФ не може забезпечити виробництво потрібної кількості доз. У Норвегії зафіксовано ще 2 смерті, у 5 осіб зафіксовано тяжкі побічні ефекти після вакцинації препаратом AstraZeneca.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Водяному на схід від Маріуполя, неподалік – у Лебединському, а також у Богданівці, поруч із ділянкою розведення військ – з гранатометів. За зведенням штабу операції об’єднаних сил армія завершила добу без втрат.
  • Глава Офісу президента Єрмак заявив, що Україна не може погодитися на пропозиції щодо врегулювання на Донбасі, які було висунуто заст. голови адміністрації російського президента Козаком після недавньої відеоконференції помічників глав держав "нормандської четвірки", що відбувається на тлі ескалації бойових дій на Донбасі. Єрмак наполягає на повному дотриманні "республіками" "режиму тиші".

Україна та світ

  • Колишній спецпредставник Держдепартаменту США з урегулювання в Україні Волкер вважає. що американська адміністрація й надалі підсилюватиме підтримку України, попри спроби Росії підняти градус напруги на Донбасі.

No comments:

Post a Comment