March 15, 2021

14.03.2021: Україна відсвяткувала День добровольця

Україна відсвяткувала День добровольця

  • Україна відсвяткувала День добровольця.
  • Дубинського знято з посади голови Київської обласної організації "Слуги народу".

В Україні

  • Україна відсвяткувала День добровольця. У Києві та інших містах країни відбулися зустрічі бійців, які воювали в складі добровольчих батальйонів.
  • Верховна Рада має намір 19 березня ухвалити закон про скасування переходу на сезонний час.
  • Аналітики агентства Standard & Poor's очікують зростання ВВП України у 2021 році на рівні 4 %.

Пандемія коронавірусу

  • За даними Міністерства охорони здоров’я, у неділю було проведено 27,6 тис. тестів на коронавірус, підтверджено інфікування 6,8 тис. осіб (включно з тестами, що було проведено в попередні дні), померли – 130 хворих, видужали – 3,5 тис. Чиновники повідомили, що до черги на вакцинацію записалися майже 250 тис. громадян. У світі зафіксовано 364 тис. випадків зараження, 5,8 тис. хворих померли. Влада Італії стверджує, що епідемічна ситуація в країні гіршає, попри масову вакцинацію та жорсткі обмеження, які було подовжено до 6 квітня, проте сподівається, що наприкінці весни захворюваність піде на спад. Головний інфекціоніст США Фаучі лякає населення черговою хвилею епідемії.
    Компанія AstraZeneca оголосила, що її вакцина безпечна, попри відмову від вакцинації нею урядів кількох країн ЄС і ПАР. Черговою країною, яка тимчасово зупинила вакцинацію цим препаратом, стали Нідерланди. Влада Малайзії оголосила, що не має наміру відмовлятися від застосування цієї вакцини.
    У Нідерландах, Данії та Німеччини поліція розігнала мітинги проти коронавірусних обмежень.
    За оцінкою Німецького інституту економіки, епідемія коштувала країні приблизно €250 млрд.

Війна

  • Окупанти на Донбасі обстріляли українські війська з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї в околицях Горлівки, кульове поранення дістав український боєць. Перестрілки зі застосуванням гранатометів та стрілецької зброї сталися в Гнутове та Лебединському на приморській ділянці фронту, у Пісках та Опитному в околицях Донецька, у промзоні Авдіївки, у Троїцькому та Луганському на Світлодарському виступі. У Катеринівці Попаснянського району на півночі Луганської обл. окупанти відкрили вогонь із протитанкового ракетного комплексу. Штаб операції об’єднаних сил повідомив, що ВСУ відкривали вогонь у відповідь на обстріли.

Україна та світ

  • Віцепрезидент Єврокомісії Тіммерманс заявив, що для енергопостачання ЄС "Північний потік-2" не потрібен. Водночас він підкреслив, що в разі завершення будівництва газогону його використовуватимуть відповідно до правил ЄС.
  • У Криму пересихають останні прісноводні водойми. Повністю обміліло озеро Бугаз в околицях Судака. Глава окупаційної адміністрації Криму Аксьонов назвав винними в припиненні водопостачання півострова керівництво кримськотатарського Меджлісу.

Тренди

  • Київська обласна організація партії "Слуга народу" оголосила про зняття з посади глави депутата Дубинського й обрала замість нього нового керівника. Дубинський заявив, що не визнає результатів голосування. Після виборів організація оголосила, що Дубинський не може входити до Ради громад партії. Дубинського вважають ставлеником олігарха Коломойського, який забезпечує його комунікацію з фракцією "Слуга народу". На думку експертів видання The Washington Post, президент США Байден досі не контактував із президентом Зеленським, оскільки його оточення наполягає на повному розірванні стосунків Зеленського з Коломойським і підштовхує українського президента до боротьби з тотальною корупцією в країні.



 

No comments:

Post a Comment