March 08, 2021

07.03.2021: В Україні індійською вакциною щеплено вже 18 тис. осіб

В Україні індійською вакциною щеплено вже 18 тис. осіб

  • В Україні індійською вакциною щеплено вже 18 тис. осіб.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією Міністерства охорони здоров’я, 7 березня в країні було проведено 23,2 тис. тестів на коронавірус, виявлено 5,6 тис. заражень, померли – 106 хворих, видужали – 1,7 тис. За твердженням прем’єр-міністра Шмигаля, протягом 5 днів на щеплення через вебпортал "Дія" та форму на сайті МОЗ записалися майже 155 тис. громадян, а з моменту початку вакцинації щеплено вже 18 тис. осіб.
    Сайт Worldometers повідомив, що в неділю тести підтвердили зараження в 372 тис. людей, померли – 5,8 тис.
    У світі розгортається серйозна боротьба за ринок між виробниками вакцин. Держдепартамент США звинуватив російські спецслужби в дискредитації американських вакцин за допомогою аналітичних центрів та вебпорталів. Північна Македонія схвалила застосування російської вакцини "Супутник V" для екстреного застосування. У кількох країнах опубліковані дані про смерті після вакцинації препаратом AstraZeneca. У Південній Кореї після щеплень померли 8 осіб, хоча, за офіційною інформацією влади, їхні смерті не пов’язані з вакциною. В Австрії призупинено застосування цього препарату після смерті вакцинованої медсестри в одній із клінік та серйозних ускладнень в інший.
    У столиці Румунії відбулася масова маніфестація проти законопроєкту влади про примусову вакцинацію всього населення.

Війна

  • Окупанти обстріляли українські війська з мінометів та гранатометів у Лебединському на приморській ділянці фронту й в Авдіївці. У Південному в околицях Горлівки окупанти застосували проти українських військ протитанковий ракетний комплекс та стрілецьку зброю, а в Опитному на околиці Донецька вели неприцільний вогонь із підствольного гранатомета. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, війська відкривали вогонь у відповідь на обстріли, втрат серед українських військовослужбовців протягом добу немає.
  • Телеканал "Дім", що транслює українську контент на окуповану територію, оголосив про ініціативу влади про запуск туристичного проєкту, який дасть можливість відвідувати цікаві місця Донецької та Луганської обл. громадянам, які проживають у "республіках".

 

No comments:

Post a Comment